Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 23 dkg puha vaj
- 25 dkg kristálycukor
- 1 citrom héja
- 45 dkg Magyar Rögös Túró
- 1 tk vaníliapaszta
- 2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Ízesítjük a tésztát egy csipet sóval, vaníliával, és egy citrom héját is belereszeljük. Ha nagyon lágy lenne a keverék, tegyük egy órára hűtőbe.
Ha kezelhető az állaga, akkor kisebb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk ezeket, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Puha, szaftos aprósütemény lesz belőle.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: