Túrós keksz

Gasztro

Túrós keksz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 23 dkg puha vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 citrom héja
  • 45 dkg Magyar Rögös Túró
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 2 db tojás
turos-keksz-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Ízesítjük a tésztát egy csipet sóval, vaníliával, és egy citrom héját is belereszeljük. Ha nagyon lágy lenne a keverék, tegyük egy órára hűtőbe.

Ha kezelhető az állaga, akkor kisebb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk ezeket, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Puha, szaftos aprósütemény lesz belőle.  

turos-keksz-recept-borbas-marcsi

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!