Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 23 dkg puha vaj
- 25 dkg kristálycukor
- 1 citrom héja
- 45 dkg Magyar Rögös Túró
- 1 tk vaníliapaszta
- 2 db tojás
![turos-keksz-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113809/turos_keksz_recept_Borbas_Marcsi_4_fit_1060x10000.jpeg?key=ad5cb022ae1d05d7d10940c54f3fac3f)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Ízesítjük a tésztát egy csipet sóval, vaníliával, és egy citrom héját is belereszeljük. Ha nagyon lágy lenne a keverék, tegyük egy órára hűtőbe.
Ha kezelhető az állaga, akkor kisebb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk ezeket, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Puha, szaftos aprósütemény lesz belőle.
![turos-keksz-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1138/article-113809/turos_keksz_recept_Borbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpeg?key=7699d028e35ca9ca94901ac9d8d82e6e)
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: