Gasztro

Túrós keksz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 23 dkg puha vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 citrom héja
  • 45 dkg Magyar Rögös Túró
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 2 db tojás
turos-keksz-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat. Ízesítjük a tésztát egy csipet sóval, vaníliával, és egy citrom héját is belereszeljük. Ha nagyon lágy lenne a keverék, tegyük egy órára hűtőbe.

Ha kezelhető az állaga, akkor kisebb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk ezeket, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. 12-14 perc alatt készre sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Puha, szaftos aprósütemény lesz belőle.  

turos-keksz-recept-borbas-marcsi

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgarépa-főzelék

Textúrák, színek, ízek játéka egyetlen tál főzelékben: egy tál nemszeretem-főzelékben. De csupán addig, amíg a kanál belemerül, azután a nyelven olvad szét az enyhén karamellizálódott, ha jól csináltuk, csöppet még roppanós répa és az azt körülölelő fűszeres krém. Játszik vele a gondolat: mitől ilyen selymes, mi az, amitől extra, valami más. Amitől a sárgarépa-főzelék egy szelet rántott májjal elsőrangú menüvé lép elő, a máj finom kesernyés zamata éppen jól rímel rá. Ez nem az a menzás változat, amivel sokakat ki lehet űzni a világból – érdemes kipróbálni!  Igazi böjti étel, sőt: vegán, glutén-, tej- és minden allergéntől mentes.