Hozzávalók
- 2 db fiatal, gyenge sertésköröm felezve
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 babérlevél
- só
- szemes bors
- 1 púpozott bögre sárgaborsó
A tálaláshoz:
- 3 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés
A malackörmöket feltesszük főni sóval, szemes borssal, 1 fej hagymával, 1 fej fokhagymával és babérlevéllel. Annyi vizet tegyünk az edénybe, hogy alaposan ellepje a körmöket. Közben a sárgaborsót alaposan átmossuk, majd beáztatjuk.
Ha a körmök puhára főttek, akkor óvatosan kiszedjük őket a léből. A bedagadt sárgaborsót ezután a köröm főzővízében főzzük meg. A folyadék a borsó száraz állapotához képest háromszoros legyen rajta. A sárgaborsót addig főzzük, míg megpuhul, és jó sűrű, főzelék állagú lesz. Közben kóstoljuk is meg, és ha szükséges adjunk hozzá még sót.
Közben a vöröshagymát félkarikára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Ezt tesszük a pépesre főtt tört borsónk tetejére, amit a puhára főtt körömmel tálalunk.
Ajánljuk még: