Tört borsó malackörömmel

Gasztro

Tört borsó malackörömmel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db fiatal, gyenge sertésköröm felezve
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • szemes bors
  • 1 púpozott bögre sárgaborsó

A tálaláshoz:

  • 3 ek sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

A malackörmöket feltesszük főni sóval, szemes borssal, 1 fej hagymával, 1 fej fokhagymával és babérlevéllel. Annyi vizet tegyünk az edénybe, hogy alaposan ellepje a körmöket. Közben a sárgaborsót alaposan átmossuk, majd beáztatjuk.

Ha a körmök puhára főttek, akkor óvatosan kiszedjük őket a léből. A bedagadt sárgaborsót ezután a köröm főzővízében főzzük meg. A folyadék a borsó száraz állapotához képest háromszoros legyen rajta. A sárgaborsót addig főzzük, míg megpuhul, és jó sűrű, főzelék állagú lesz. Közben kóstoljuk is meg, és ha szükséges adjunk hozzá még sót.

Közben a vöröshagymát félkarikára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Ezt tesszük a pépesre főtt tört borsónk tetejére, amit a puhára főtt körömmel tálalunk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.