Hozzávalók
- 1 kg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 8-10 db paradicsom
- 12 db közepes méretű, tölteni való paprika
- 1 bögre félig főtt rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- olívaolaj
Egy zöldpaprikát és a hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a sózott darált húst és a zúzott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. A dinsztelt húsba belekeverünk két darab kis kockákra vágott paradicsomot, majd borssal, pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Pár percig még sütjük a tölteléket, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a félig főtt rizst, és félretesszük hűlni.
A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk, majd bőven megtömjük őket a húsos töltelékkel. Olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, megszórjuk kb. 8 db nagyobb kockára vágott, hámozott paradicsommal, sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Alacsony hőmérsékleten, 150 fokon kezdjük el sütni, majd miután a paradicsom levet engedett, 180 fokra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt.
Ajánljuk még: