Töltött paprika görög módra

Gasztro

Töltött paprika görög módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8-10 db paradicsom
  • 12 db közepes méretű, tölteni való paprika
  • 1 bögre félig főtt rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

 

Egy zöldpaprikát és a hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a sózott darált húst és a zúzott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. A dinsztelt húsba belekeverünk két darab kis kockákra vágott paradicsomot, majd borssal, pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Pár percig még sütjük a tölteléket, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a félig főtt rizst, és félretesszük hűlni.

A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk, majd bőven megtömjük őket a húsos töltelékkel. Olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, megszórjuk kb. 8 db nagyobb kockára vágott, hámozott paradicsommal, sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Alacsony hőmérsékleten, 150 fokon kezdjük el sütni, majd miután a paradicsom levet engedett, 180 fokra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt.

 

Ajánljuk még:

Zöldséges vadragu rozmaringos pogácsával

Táplálkozásunk magán viseli ősi vadászmúltunk jegyeit. Szeretjük a nagy, ünnepélyes lakomákat, ahol tudat alatt újrateremthetjük az ősi vadászok örömteli zsákmányfelosztó rituáléját. Sokszor persze nem jutunk friss vadhoz, viszont a vad apróhús szinte mindig rendelkezésre áll. A vadpörköltön, a tárkonyos vadragulevesen túl készíthetünk olyan fogásokat, amelyekben a zamatos vadhús az ősz zöldségeivel lép frigyre. Szeretem az ilyen egytálételeket, mert egyszerűen elkészíthetők. Amelyik pedig együtt sül készre a sütőben a köretként kínált rozmaringos pogácsákkal, az egyik nagy kedvencünk. Míg ellenállhatatlan illatok gomolyognak a sütő felől, azalatt szépen meg is teríthetjük az asztalt!