Gasztro

Töltött paprika görög módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8-10 db paradicsom
  • 12 db közepes méretű, tölteni való paprika
  • 1 bögre félig főtt rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

 

Egy zöldpaprikát és a hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a sózott darált húst és a zúzott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. A dinsztelt húsba belekeverünk két darab kis kockákra vágott paradicsomot, majd borssal, pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Pár percig még sütjük a tölteléket, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a félig főtt rizst, és félretesszük hűlni.

A paprikákat megmossuk, a csumájukat kivágjuk, majd bőven megtömjük őket a húsos töltelékkel. Olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük a megtöltött paprikákat, megszórjuk kb. 8 db nagyobb kockára vágott, hámozott paradicsommal, sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Alacsony hőmérsékleten, 150 fokon kezdjük el sütni, majd miután a paradicsom levet engedett, 180 fokra csavarjuk a lángot, és készre sütjük az ételt.

 

Ajánljuk még:

Ennivaló rózsavaj-gyertya Valentin napra

A Valentin nap az első olyan alkalom az évben, amikor eszünkbe jut a rózsa. A rózsa, az örök virág, a virágok királynője, nem csupán a vázába, hanem az asztalon is. Óvva intek attól mindenkit, hogy a virágüzletben kínált rózsákból ejtsen szirmokat a tányérra! Ezek a virágok dísznövények, érkezési célra nem alkalmasak, bármilyen csábítóak is. Ám a tavaly gyűjtött, vagy teaként vásárolt rózsaszirmokkal csodálatos, szerelmes-virágos varázslatokat alkothatunk! Készülhet belőlük rózsaszörp, ami pezsgővel turbózva elegáns ital, poríthatjuk rózsabársonnyá egy lágy mousse tetejére. Romantikusoknak, a természetesség kedvelőinek pedig készíthetünk rózsás vajgyertyát, amely egy foszlós kaláccsal, friss gyümölcsökkel káprázatos finomsággá lényegülhet. Az ünnep fénypontja lesz, amikor a rózsás vajgyertya lángja fellobban, igazi különlegességként!