Hozzávalók
- 2 db kaliforniai paprika
- 3 ek Avena Gofit szeletelt zab
- 1 ek olívaolaj
- 15 dkg darált marhahús
- 10 dkg darált sertéshús
- frissen őrölt bors
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
Elkészítés
A darált húsokat az olívaolajon rövid ideig dinszteljük. Közben hozzáadjuk a felaprított újhagymát a zöldjével együtt. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy gerezd aprított fokhagymát. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a finomra vágott petrezselymet. Hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, akkor belekeverjük a tojást is.
A szeletelt zabot sós vízben megfőzzük, majd ezt is a húsos keverékhez adjuk.
A paprikákat félbevágjuk, a magházukat kivágjuk, majd megtöltjük őket a húsos töltelékkel.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.
Ajánljuk még: