Töltött kaliforniai paprika

Gasztro

Töltött kaliforniai paprika

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 ek Avena Gofit szeletelt zab
  • 1 ek olívaolaj
  • 15 dkg darált marhahús
  • 10 dkg darált sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
Tovább olvasok

toltott-kaliforniai-paprika-recept-borbas-marcsi
toltott-kaliforniai-paprika-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés

A darált húsokat az olívaolajon rövid ideig dinszteljük. Közben hozzáadjuk a felaprított újhagymát a zöldjével együtt. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy gerezd aprított fokhagymát. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a finomra vágott petrezselymet. Hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, akkor belekeverjük a tojást is. 

A szeletelt zabot sós vízben megfőzzük, majd ezt is a húsos keverékhez adjuk.

toltott-kaliforniai-paprika-recept-borbas-marcsi

 

A paprikákat félbevágjuk, a magházukat kivágjuk, majd megtöltjük őket a húsos töltelékkel. 

200 fokos sütőben pirosra sütjük. 

 A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.