Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb chili
- só
- 2 tojás
- 35-40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10-15 szál levendula (vagy 1 evőkanál szárított virág)
Elkészítés
A tököt meghámozzuk, felkockázzuk. Egy tűzálló tálba vagy vaslábosba tesszük a felaprított vöröshagymával, fokhagymával és chilivel együtt. Megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, összekeverjük. Lefedve előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
2 tojásból, 2 evőkanál vízből 35-40 dkg liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk, és amíg a tök kihűl, addig fóliába csomagolva pihentetjük. Ha a tök kihűlt, összetörjük vagy botmixerrel pépesítjük és habzsákba töltjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Minden korongra tölteléket nyomunk, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk egy villa segítségével.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A megtöltött tésztácskákat forrásban lévő bő, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A megolvasztott vajba szórjuk a levendulát, majd a lecsöpögtetett raviolit beleforgatjuk. Azon forrón tálaljuk. Aki még tékozlóbban szeretné kínálni, reszelt parmezánnal is megszórhatja.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho