Tokhalas lepény

Gasztro

Tokhalas lepény

Tokhalas lepény, ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • só, bors
  • hideg víz
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • haldarabok
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyem
  • párolt spenót
  • dió

 

Tovább olvasok

A hozzávalókból sós linzertésztát gyúrunk, majd legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és a sütőformába helyezzük. 200 fokon kb. 20 perc alatt elősütjük, de figyeljünk rá, hogy súlyozzuk le eközben a tésztát, különben fel fog púposodni.

A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel, a sóval és a petrezselyemmel összekeverjük, majd a haldarabokat és a spenótot is hozzáadjuk. A tetejét megszórjuk a felaprított dióval. További 15 percet sütjük 170 fokon.