Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- só, bors
- hideg víz
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- haldarabok
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- petrezselyem
- párolt spenót
- dió
A hozzávalókból sós linzertésztát gyúrunk, majd legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és a sütőformába helyezzük. 200 fokon kb. 20 perc alatt elősütjük, de figyeljünk rá, hogy súlyozzuk le eközben a tésztát, különben fel fog púposodni.
A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel, a sóval és a petrezselyemmel összekeverjük, majd a haldarabokat és a spenótot is hozzáadjuk. A tetejét megszórjuk a felaprított dióval. További 15 percet sütjük 170 fokon.