Hozzávalók
- 1 nagy csokor saláta vegyesen
- (jégsaláta, madársaláta, lollo, római saláta)
- 1 édesköménygumó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl zsíros tejszín
- frissen őrölt bors
- 1/2 citrom héja
Elkészítés
Az édesköményt feldaraboljuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett salátaleveleket, majd felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük, sóval és 2 gerezd fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt is, majd felforraljuk.
Ezután turmixgépben krémesítjük, majd visszaforraljuk. Adunk hozzá még borsot és citromhéjat. Ha összeforrt, beállítjuk a sűrűségét. Máris tálaljuk egy kis pirított baconnel.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: