Téli salátaleves

Gasztro

Téli salátaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor saláta vegyesen
  • (jégsaláta, madársaláta, lollo, római saláta)
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl zsíros tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés 

Az édesköményt feldaraboljuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett salátaleveleket, majd felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük, sóval és 2 gerezd fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt is, majd felforraljuk.

Ezután turmixgépben krémesítjük, majd visszaforraljuk. Adunk hozzá még borsot és citromhéjat. Ha összeforrt, beállítjuk a sűrűségét. Máris tálaljuk egy kis pirított baconnel.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Gombás gofri

A gofrit legtöbben édes változatban ismerik, de ha van odahaza egy kipróbált gofrisütőnk, akkor egyszerűen és gyorsan tudunk különleges vacsorát pattintani. Olyant, ami mindenki tetszését elnyeri: látványos, könnyű, finom, és mégis laktató. Tehát elő a gofrisütővel, és kezdődhet a móka! Természetesen másféle feltétekkel is elkészíthetjük: sajttal, tejföllel, zöldséges-húsos raguval.