Téli salátaleves
Olvasási idő: 1 perc

Téli salátaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor saláta vegyesen
  • (jégsaláta, madársaláta, lollo, római saláta)
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl zsíros tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés 

Az édesköményt feldaraboljuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett salátaleveleket, majd felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük, sóval és 2 gerezd fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt is, majd felforraljuk.

Ezután turmixgépben krémesítjük, majd visszaforraljuk. Adunk hozzá még borsot és citromhéjat. Ha összeforrt, beállítjuk a sűrűségét. Máris tálaljuk egy kis pirított baconnel.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Amilyen szerény, éppen olyan hatásos és még finom is – a kincset érő pásztortáska
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. július 13

Amilyen szerény, éppen olyan hatásos és még finom is – a kincset érő pásztortáska

Vérzéscsillapító, izomfájdalmak ellenszere, vérnyomás-szabályozó: a pásztortáskát érdemes jobban megismerni.