Gasztro

Téli salátaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor saláta vegyesen
  • (jégsaláta, madársaláta, lollo, római saláta)
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl zsíros tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom héja

Elkészítés 

Az édesköményt feldaraboljuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az összetépkedett salátaleveleket, majd felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük, sóval és 2 gerezd fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt is, majd felforraljuk.

Ezután turmixgépben krémesítjük, majd visszaforraljuk. Adunk hozzá még borsot és citromhéjat. Ha összeforrt, beállítjuk a sűrűségét. Máris tálaljuk egy kis pirított baconnel.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Kacsamáj bonbon borssal, kakukkfűvel

Farsangi finomság vendégeknek, uzsonnára, mulatságba a kacsamáj bonbon. Formája utal valami nyalánkságra, a krémes-tejszínes-fűszeres májkrémet durvára tört dió és finomra vágott aszalt barack vigyázza. Pirítóssal, zöldségekkel, friss péksüteménnyel különlegesen jó falat!