Hozzávalók:
- 2 szem karalábé
- 1 szál paszternák
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- ¼ zeller
- szerecsendió
- csillagánizs
- kurkuma
- 1 szál citromnád
A karalábét, a paszternákot apró kockára vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Adunk hozzá kevés apróra vágott zellert, majd 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymát. A különleges íz elérése érdekében reszeljünk rá ízlés szerint szerecsendiót, és friss kurkumát. Teszünk hozzá 1-2 csillagánizst és egy szál megtört citromnádat. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.
Levesbetétnek lereszelünk külön tálakba sárgarépát és zsenge karalábét, majd meglocsoljuk őket valamilyen finom ecettel. Mungóbabcsírát is tehetünk bele. A kész leveshez ízlés szerint adhatunk egy kevés rizstejet, és tálalhatunk hozzá üvegtésztát is.