Hozzávalók
- 2 közepes méretű cékla
- 1 nagyobb paszternák
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. gesztenyeméz
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. füstölt só
- kurkumás fűszerkeverék (kurkuma, só, bors)
- 8 szelet füstölt tofu
- 3 ek. balzsamecet
- 1 ek. napraforgóolaj
- 2-3 levél lila fodros kel
- frissen őrölt feketebors
- só
A tálaláshoz:
- 1 ek frissen reszelt torma
- sárgarépapüré
Elkészítés
A zöldségeket meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd összekeverjük az olívaolajjal, és egy zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ízesítjük a mézzel, a füstölt sóval, a kurkumás fűszerkeverékkel, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Közben egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán megpirítjuk a tofuszeleteket. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a balzsamecettel. 1-2 perc alatt összeforraljuk, és azonnal tálaljuk a zöldségekkel.
Tálalhatjuk frissen préselt zöldségek beforralt levével és friss, reszelt tormával!
Ajánljuk még: