Tejturmixok: banános, csokis és karamellás italok

Gasztro

Tejturmixok: banános, csokis és karamellás italok

Borbás Marcsi receptjei

Ezt a három turmixot érdemes egyszerre elkészíteni, és a család minden tagját más-más ízesítéssel meglepni! Mindegyik recept egy nagy adag elkészítésére elég.

Karamellás tejturmix

Hozzávalók:

A karamellás alaphoz:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 dkg vaj

A turmixhoz:

  • 2 dl hideg tej
  • 1 gombóc vaníliafagylalt

A tálaláshoz:

  • tejszínhab

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a karamellszószt készítjük el. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe rakjuk, és felolvasztjuk. Közben néha felemeljük a tűzről az edényt, és megmozgatjuk az olvadó cukrot, hogy ne égjen le. Ha felolvadt, apránként hozzáadjuk a vajat, majd pedig a tejszínt. Simára elkeverjük, és megvárjuk, hogy a visszadermedt cukor újra felolvadjon, és a krémünk egységes és sima legyen. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, kidekorálhatjuk vele a poharat. Ehhez a poharat előzőleg hűtőbe rakjuk, hogy a fala hideg legyen. A folyékony karamellából teszünk egy kiskanálnyit a pohár falára, majd a poharat vízszintesen tartva és forgatva végigcsorgatjuk rajta. Természetesen ezt a lépést el lehet hagyni, de nagyon jól fog kinézni a turmixunk egy ilyen pohárban.

Ezután a poharat visszarakjuk a hűtőbe, és közben elkészítjük a turmixot. A fagylaltot a tejjel simára turmixoljuk, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű karamellszósszal édesítjük. Végül az előkészített pohárba töltjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Csokoládés, kekszes tejturmix 

Hozzávalók:

  • 2 dl hideg tej
  • 5 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 5 szem kakaós keksz
  • ½ banán

A tálaláshoz:

  • tejszínhab

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és ugyanúgy kidekorálunk vele egy behűtött poharat, mint a karamellel. A maradék csokoládét a kekszekkel, a tejjel és a banánnal simára turmixoljuk. Ha elkészültünk, a pohárba töltjük, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

  

Banános, vaníliás tejturmix 

Hozzávalók:

  • 2 dl hideg tej
  • ½ banán
  • 1 gombóc vaníliafagylalt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • banánchips

Elkészítés:

A hideg tejet a fagylalttal és a banánnal leturmixoljuk, közben vaníliás cukorral ízesítjük. Ha elkészült, behűtött pohárba töltjük, majd tejszínhabbal és banáncsipsszel díszítve tálaljuk.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

 

Már követem az oldalt

X