Hozzávalók: (6 db)
- 1 tekercs leveles tészta
- 3 szelet bacon
- 6 ek Magyar Tejföl
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 szem koktéparadicsom
Elkészítés:
A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Úgy formázzuk meg ezeket, hogy négyzet alakúak legyenek. A négyzetek mindegyik sarkában bevágást készítünk a tésztán, az oldalakkal párhuzamosan. Ezután a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegyiket megkenjük tejföllel, majd megpakoljuk baconnel, újhagymával és reszelt sajttal. Ekkor a négyzetek 4 sarkát középre hajtjuk. Ahol találkoznak, oda teszünk egy karika paradicsomot. A tetejükre is szórhatunk egy kevés reszelt sajtot.
Ezután kétszáz fokra előmelegített sütőbe toljuk a falatkákat, majd pirosra sütjük. Remek vendégváró, amit kedvünkre variálhatunk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.