Tejfölös leveles tésztás falatkák

Gasztro

Tejfölös leveles tésztás falatkák

Antal Csilla receptje

Hozzávalók: (6 db)

  • 1 tekercs leveles tészta
  • 3 szelet bacon
  • 6 ek Magyar Tejföl
  • 5 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 szem koktéparadicsom

 

Tovább olvasok
 
tejfolos-leveles-tesztas-falatkak-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Úgy formázzuk meg ezeket, hogy négyzet alakúak legyenek. A négyzetek mindegyik sarkában bevágást készítünk a tésztán, az oldalakkal párhuzamosan. Ezután a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegyiket megkenjük tejföllel, majd megpakoljuk baconnel, újhagymával és reszelt sajttal. Ekkor a négyzetek 4 sarkát középre hajtjuk. Ahol találkoznak, oda teszünk egy karika paradicsomot. A tetejükre is szórhatunk egy kevés reszelt sajtot. 

Ezután kétszáz fokra előmelegített sütőbe toljuk a falatkákat, majd pirosra sütjük. Remek vendégváró, amit kedvünkre variálhatunk.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.