Gasztro

Tejfölös csirkeragu szélesmetélttel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • szélesmetélt
  • gomba
  • fél vöröshagyma
  • sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • vaj
  • fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát vajon, egy kis olajjal dinszteljük, sózzuk. Ha már pirul, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét. Amikor hús már fehér, belekeverjük a szeletekre vágott fokhagymát és a gombát is, majd sózzuk, borsozzuk. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje, ezután befedjük fazekat, és puhára főzzük a húst.

A tejfölhöz egy külön tálban apránként hozzáadunk a ragu levéből, habverővel simára keverjük és visszaöntjük a lábosba. Amikor újra felforrt, beletesszük a tésztát, nyolc percig főzzük. Ezután hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a reszelt sajtot, és elzárjuk a gázt.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Merre csörög a csöröge? – Mindent a cifra fánkokról

Tudod, miért csöröge a csöröge? A legegyszerűbb magyarázatok szerint a forgácsfánk, avagy a herőce közkeletű neve a kisülő vagy már elkészült tésztadarabok hangjára utal. Más vélemény szerint arra, ahogy az összegyúrt alapanyagokat a forró zsiradékba helyezés előtt hajtogatják, csűrik, csavarják...Voltak azután, akik addig tekergették a szót, hogy török eredetet véltek felfedezni.