Hozzávalók
- 1 egész csirke
- szélesmetélt
- gomba
- fél vöröshagyma
- sajt
- 1 nagy pohár tejföl
- vaj
- fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát vajon, egy kis olajjal dinszteljük, sózzuk. Ha már pirul, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét. Amikor hús már fehér, belekeverjük a szeletekre vágott fokhagymát és a gombát is, majd sózzuk, borsozzuk. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje, ezután befedjük fazekat, és puhára főzzük a húst.
A tejfölhöz egy külön tálban apránként hozzáadunk a ragu levéből, habverővel simára keverjük és visszaöntjük a lábosba. Amikor újra felforrt, beletesszük a tésztát, nyolc percig főzzük. Ezután hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a reszelt sajtot, és elzárjuk a gázt.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: