Hozzávalók:
- 20 dkg bab
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 szem paradicsom
- 1 szem paprika
- 3 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 ek sertészsír
- 1/2 ek pirospaprika
- 2-3 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A jól beáztatott babot feltesszük főni egy kis vízben, sóval, babérlevéllel. Nem kell rá sok víz, hiszen alapvetően tejjel készül majd a leves. Főzés közben adunk hozzá felaprított paradicsomot és paprikát, és meg is borsozzuk. Amikor háromnegyedéig megfőtt a bab, belerakhatjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Sertészsíron rántást készítünk a liszttel, majd beletesszük a fűszerpaprikát. Máris felengedjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Ezután öntjük fel a tejjel. Végül zúzott fokhagymával is ízesítjük. Petrezselyemzölddel tálalhatjuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: