Tejes bableves

Gasztro

Tejes bableves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 szem paradicsom
  • 1 szem paprika
  • 3 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 ek sertészsír
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A jól beáztatott babot feltesszük főni egy kis vízben, sóval, babérlevéllel. Nem kell rá sok víz, hiszen alapvetően tejjel készül majd a leves. Főzés közben adunk hozzá felaprított paradicsomot és paprikát, és meg is borsozzuk. Amikor háromnegyedéig megfőtt a bab, belerakhatjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Sertészsíron rántást készítünk a liszttel, majd beletesszük a fűszerpaprikát. Máris felengedjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Ezután öntjük fel a tejjel. Végül zúzott fokhagymával is ízesítjük. Petrezselyemzölddel tálalhatjuk.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X