Hozzávalók
- 12 db tojás
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 60 dkg teavaj
- 26 dkg étcsokoládé
- 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lapokhoz a 12 db tojásfehérjét felverjük 12 evőkanál cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat is. Ezután jöhet bele a 12 evőkanál liszt, melyet fél csomag sütőporral elkeverünk. Ezt a műveletet már ne géppel végezzük.
Ebből a keverékből 12 db vékony piskótalapot sütünk. Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütünk egy lapot.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 egész tojást és 5 tojássárgáját vízgőz fölött sűrűre főzünk, majd beletesszük az étcsokoládét. Ha a csokoládé elolvadt, hozzáadjuk a teavajat is. Ezután a krémet levesszük a vízgőzről, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük a 12 lapot, és az oldalára is kenünk a krémből.
A cukormázhoz 20 dkg cukrot felolvasztunk lassú tűzön, majd óvatosan a torta legfelső lapjára öntjük. Picit várunk, hogy elkezdjen szilárdulni, majd a cukormázzal befedett lapot 16 szeletre vágjuk. Ezeket a körcikkeket helyezzük a torta tetejére. A maradék krémmel kidíszítjük.
Ajánljuk még: