Elkészítés:
- 2 ek olaj
- 5 szelet szűzpecsenye
- 3 szelet Tofu
- só
- bors
- 1 lap leveles tészta
- 8 szelet sajt
- 8 db aszalt paradicsom
- 8 levél bazsalikom
- 1 tojás a kenéshez
- egész mák a szóráshoz
Fodroskelsaláta:
- 1 zsemle
- 5 dkg vaj
- bors
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 nagy csokor fodros kel
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk méz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
A szűzpecsenyét öt vastagabb szeletre vágjuk. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, majd megsózzuk, és forró serpenyőben, kevés olajon megkérgezzük a szeleteket. Ezután kicsit pihentetjük. A tofut is körbepirítjuk. A leveles tésztát kiterítjük, majd 8 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik tésztadarabra kerül egy szelet sajt, aszalt paradicsom és friss bazsalikom, majd egy szelet hús vagy tofu. A tésztával mindegyiket becsomagoljuk. A sarkokat felhajtjuk, majd összecsippentjük. Figyeljünk, hogy alaposan nyomkodjuk össze a széleket, hogy sülés közben ne nyíljon szét a tésztabatyu. Ezután mindegyiket megfordítjuk, hogy az összedolgozott tésztás fele kerüljön alulra. A tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk mákszemekkel.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csomagokat, és száznyolcvan fokra előmelegített sütőbe rakjuk. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a salátát. A zsemlét apró kockákra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Közben borssal ízesítjük. A húsos szalonnát is felaprítjuk és lassú tűznél kisütjük a zsírját abban a serpenyőben, amiben előzőleg a húst kérgeztük. A fodros kelt megmossuk, majd kisebb darabokra tépjük. A mustárt, a mézet, a balzsamecetet és az olívaolajat tökéletesen simára keverjük. Sót is adunk hozzá. Ha mindennel elkészültünk, összeforgatjuk a fodros kelt az öntettel majd megszórjuk a pirított szalonnával és a ropogós zsemlekockákkal.
Ajánljuk még: