Hozzávalók
- 1, 5 kg érett, kék szőlő
- 1 kg befőzőcukor
- 1 kiskanál citromsav
- 20 dkg dió
Elkészítés
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Kevés vizet aláöntve addig főzzük, míg a szemek felrepednek. Szitán áttörjük, hozzáadjuk a citromsavat, a gorombára tört diót, a befőzőcukrot, és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Azon forrón üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. A fenti mennyiség 5 db félliteres üvegre elegendő.
Ha friss musthoz jutunk, abból is elkészíthetjük. Fehér szőlőből főzve gyönyörű, borostyánszínű dzsemet kapunk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: