Szélesmetélt sajtmártással, sütőtökkel
Olvasási idő: 1 perc

Szélesmetélt sajtmártással, sütőtökkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg Czelli finomliszt
  • 15 dkg Czelli rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 2-3 ek. víz
  • 1 kk. só

A mártáshoz:

  • 3 dl zsíros tejszín
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • 15 dkg kemény sajt
  • 1 merőkanálnyi a tészta főzővízéből

A feltéthez:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • ½ hokkaido sütőtök
  • 15 dkg szeletelt bacon

Elkészítés 

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, a vízzel és a sóval. Simára, teljesen egyneműre kidolgozzuk, majd becsomagoljuk és pihentetjük minimum egy órát.

Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen kinyújtjuk. Nem kell olyan vékonyra, mint amikor cérnametéltet főzünk, maradhat egy kicsivel vastagabb. Ha elkészültünk, feltekerjük a tésztát a sodrófára, és hosszában kettévágjuk. Ezután a rövidebb oldalától indulva feltekerjük, majd szélesebb csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt készre főzzük.

A mártáshoz egy serpenyőben kipirítjuk a bacont, majd kiszedjük. Olívaolajat és vajat teszünk az edénybe, majd megpirítjuk rajta a kis kockákra vágott tököt. Ezután a pirított tököt is kiszedjük, majd beleöntjük a serpenyőbe a tejszínt. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha felforrt, teszünk hozzá egy merőkanálnyit a tészta főzővízéből. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot. Ha elolvadt, rászedjük a mártásra a kifőtt tésztát.

Összeforgatjuk, majd máris tálaljuk a pirított tökkel és a sült baconnel.

A recept megjelenését a Czelli Malom támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Rántott csirke rizibizivel
| 2025. április 24

Rántott csirke rizibizivel

Borbás Marcsi receptje