
Hozzávalók
- 18 dkg reszelt sajt
 - 36 dkg vaj
 - 6 evőkanál tej
 - 3 tojássárgája
 - 60 dkg liszt
 - só
 
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
 
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
 - 20 dkg krémsajt
 - 3-4 evőkanál tejföl
 - só
 - reszelt szerecsendió
 - 20-25 dkg reszelt sajt
 
Elkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva, előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.

A töltelékhez a puha vajat a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krémet kapjunk, simára keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A krémmel 2-2 kis tésztakorongot összetapasztunk, és reszelt sajtban megforgatjuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

                











