Hozzávalók
- 18 dkg reszelt sajt
- 36 dkg vaj
- 6 evőkanál tej
- 3 tojássárgája
- 60 dkg liszt
- só
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg krémsajt
- 3-4 evőkanál tejföl
- só
- reszelt szerecsendió
- 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva, előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A töltelékhez a puha vajat a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krémet kapjunk, simára keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A krémmel 2-2 kis tésztakorongot összetapasztunk, és reszelt sajtban megforgatjuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: