Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 darab tojás
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 1 csipet só
- 3 dl tejföl
A töltelékhez:
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 ek finomliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg reszelt sajt
A forgatáshoz:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztához a tojást válasszuk szét. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, majd dörzsöljük össze a puha vajjal. Végül alaposan dolgozzuk el a tejföllel és a tojássárgájával. Az elkészült tésztát takarjuk le, és hagyjuk pihenni minimum egy órát.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszúrt tésztát sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd lekenjük tojásfehérjével. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejfölt a tojássárgájával és a fűszerekkel simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük, közben folyamatosan kevergetjük. Ha elkészültünk, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzáadjuk a vajat, a sajtkrémet és a reszelt sajtot. Simára kikeverjük.
A kihűlt tésztakorongokat megkenjük a krémmel, és párosával összeillesztjük őket. Az összepárosított korongokat óvatosan összenyomjuk, hogy a krém kicsit folyjon ki belőlük, majd a krémes oldalsó részt reszelt sajtba forgatjuk.
Ajánljuk még: