Hozzávalók:
- 1/2 kisebb muskotályos sütőtök
- 3 dkg Magyar Vaj
- 5 dl Magyar Tej
- 10 dkg Magyar Trappista sajt
- 1 ek liszt
- 1 kk szerecsendió
- chili ízlés szerint
- 2-3 levél friss zsálya
- bors
- só
- 40 dkg szélesmetélt
![sutotokos-metelt-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/113/1136/article-113601/sutotokos_metelt_recept_Borbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpg?key=Y2Q2ZmYyZmIzZDM1N2RkOWQ2ZDk3NThlNmZkNDk0ZWQ1NjA1N2NhNDk3YTg2NDQzMTFiNDQ4ZGQwYTIzNjkxZg==)
A tököt szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokon puhára sütjük.
![sutotokos-metelt-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/113/1136/article-113601/sutotokos_metelt_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=MjVjOTYyMzg0ZWYyN2JlM2JjMGZkOTgzYmVmZWIxYTM5YjA0MGMyZWIyMzY2ODc1MDZlYmUzYjIxZDI4OTkwMQ==)
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet. Megfuttatjuk rajta, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Közepesen sűrűre forraljuk, közben pedig ízesítjük sóval, borssal, friss zsályával, szerecsendióval és ízlés szerint chilivel. A megsült tök húsát is a mártáshoz adjuk, majd az egészet simára turmixoljuk. Visszaforraljuk a mártást, és hozzáadjuk a lereszelt sajtot is. Ha szükséges, adunk még hozzá sót is.
A tésztát közben kifőzzük sós vízben, majd a főzővízből rögtön a mártáshoz adjuk. Egy merőkanálnyi főzővizet is teszünk rá. Az egészet összemelegítjük, majd azonnal tálaljuk. Tálaláskor reszelt sajtot is adunk hozzá.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: