Hozzávalók:
- 1/2 kisebb muskotályos sütőtök
- 3 dkg Magyar Vaj
- 5 dl Magyar Tej
- 10 dkg Magyar Trappista sajt
- 1 ek liszt
- 1 kk szerecsendió
- chili ízlés szerint
- 2-3 levél friss zsálya
- bors
- só
- 40 dkg szélesmetélt
A tököt szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokon puhára sütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet. Megfuttatjuk rajta, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Közepesen sűrűre forraljuk, közben pedig ízesítjük sóval, borssal, friss zsályával, szerecsendióval és ízlés szerint chilivel. A megsült tök húsát is a mártáshoz adjuk, majd az egészet simára turmixoljuk. Visszaforraljuk a mártást, és hozzáadjuk a lereszelt sajtot is. Ha szükséges, adunk még hozzá sót is.
A tésztát közben kifőzzük sós vízben, majd a főzővízből rögtön a mártáshoz adjuk. Egy merőkanálnyi főzővizet is teszünk rá. Az egészet összemelegítjük, majd azonnal tálaljuk. Tálaláskor reszelt sajtot is adunk hozzá.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: