Hozzávalók
- 1 csésze apró szemű zabpehely
- ½ csésze mandulaliszt
- 1 csésze datolya
- ½ csésze vaj
- 1 csésze sült sütőtök
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- fehércsokoládé (opcionális)
Elkészítés
A sült tököt késes aprítóba rakjuk, alaposan összedolgozzuk a vajjal és a kimagozott datolyával. Ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a zabpelyhet. Ízesítjük vaníliával, fahéjjal, illetve egy csipet sóval. Aki szeretne, adhat a keverékhez fehér csokoládét is. Ha elkészültünk, golyókat formázunk a masszából, és mandulalisztbe forgatjuk őket. Hűtőben tároljuk.
Arra figyeljünk, hogy ha magas szárazanyag tartalmú tököt, például nagydobosit használunk, akkor kicsit több vajra lehet szükség.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: