Sütőtökös golyó (sütés nélkül)

Gasztro

Sütőtökös golyó (sütés nélkül)

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 csésze apró szemű zabpehely
  • ½ csésze mandulaliszt
  • 1 csésze datolya
  • ½ csésze vaj
  • 1 csésze sült sütőtök
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • fehércsokoládé (opcionális)

Elkészítés 

A sült tököt késes aprítóba rakjuk, alaposan összedolgozzuk a vajjal és a kimagozott datolyával. Ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a zabpelyhet. Ízesítjük vaníliával, fahéjjal, illetve egy csipet sóval. Aki szeretne, adhat a keverékhez fehér csokoládét is. Ha elkészültünk, golyókat formázunk a masszából, és mandulalisztbe forgatjuk őket. Hűtőben tároljuk.

Arra figyeljünk, hogy ha magas szárazanyag tartalmú tököt, például nagydobosit használunk, akkor kicsit több vajra lehet szükség.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.