Hozzávalók
- 40 dkg sertéstarja
- 1,5 dl Magyar Natúr Joghurt
- 4 szál újhagyma
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek Magyar Vaj
- 10 dkg Magyar Trappista Sajt
- 20 dkg basmati rizs
- 4 szelet bacon
Elkészítés
A tarját vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a joghurttal. Így pihentetjük legalább egy órát. Ezután egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a pácolt húst, és pirosra sütjük. Közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a bacont is. Ezekkel együtt is pirítjuk még egy ideig. Ezután kevés folyadékot öntünk alá, és majdnem készre pároljuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá sót. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús, egy másik edényben kevés olajon megfuttatjuk a rizst.
Ha elkészült, összekeverjük a hússal, majd az egészet egy sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és belereszeljük a sajtot. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vizet vagy alaplevet öntünk még rá, és jól átkeverjük. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a rizs felszívta az összes folyadékot. Közben legalább egyszer átkeverjük. Forrón tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: