Sütőben sült rizses hús

Gasztro

Sütőben sült rizses hús

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéstarja
  • 1,5 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 4 szál újhagyma
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek Magyar Vaj
  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 20 dkg basmati rizs
  • 4 szelet bacon

  

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tarját vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a joghurttal. Így pihentetjük legalább egy órát. Ezután egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a pácolt húst, és pirosra sütjük. Közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a bacont is. Ezekkel együtt is pirítjuk még egy ideig. Ezután kevés folyadékot öntünk alá, és majdnem készre pároljuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá sót. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús, egy másik edényben kevés olajon megfuttatjuk a rizst.

Ha elkészült, összekeverjük a hússal, majd az egészet egy sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és belereszeljük a sajtot. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vizet vagy alaplevet öntünk még rá, és jól átkeverjük. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a rizs felszívta az összes folyadékot. Közben legalább egyszer átkeverjük. Forrón tálaljuk.

tepsis_rizses_hus_recept_borbas_marcsi

 

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.