Gasztro

Sütőben sült rizses hús

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéstarja
  • 1,5 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 4 szál újhagyma
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek Magyar Vaj
  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 20 dkg basmati rizs
  • 4 szelet bacon

Elkészítés

A tarját vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a joghurttal. Így pihentetjük legalább egy órát. Ezután egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a pácolt húst, és pirosra sütjük. Közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a bacont is. Ezekkel együtt is pirítjuk még egy ideig. Ezután kevés folyadékot öntünk alá, és majdnem készre pároljuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá sót. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús, egy másik edényben kevés olajon megfuttatjuk a rizst.

Ha elkészült, összekeverjük a hússal, majd az egészet egy sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és belereszeljük a sajtot. A rizs kétszeres mennyiségének megfelelő vizet vagy alaplevet öntünk még rá, és jól átkeverjük. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a rizs felszívta az összes folyadékot. Közben legalább egyszer átkeverjük. Forrón tálaljuk.

tepsis_rizses_hus_recept_borbas_marcsi

 

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Csomagolás és töltelék, leves és főzelék: ezért ne mellőzd a kelkáposztát!

Nemszeretem-főzelék, megtűrt levelek a levesben? Vagy éppen a téli zöldségkínálat favoritja? A kelkáposzta ősszel olyan szemet gyönyörködtető, ha kézbe vesszük, és alaposan megfigyeljük, akár egy rózsa. Egymásra boruló, fodros levelei egymás után terülnek szét, ahogyan a rózsabimbó feslik a fényre, és még a színe is egy üde kavalkád, a zöld megannyi árnyalata. A haragoszöld külsők ölelik körbe az egyre haloványabb s így egyre zsengébb társaikat. Egész tavaszig lehet azután rájárni a télire eltárolt kelkáposztákra – addigra zamatosra érik vajszínű „szíve” is.