Sültpaprika saláta

Gasztro

Színeket az asztalra

Sültpaprika saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • ½ kg piros kápia
  • ½ kg zöld kápia vagy zöldpaprika
  • bors
  • ecet
  • víz
  • cukor

Elkészítés:

A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk. A sütőből kivéve a paprikákat egy fagyasztózacskóba tesszük, és lezárjuk. Így a gőz miatt nagyon könnyű lesz leszedni a héjukat. Közben elkészítjük a salátalevet. Fél liter vízben feloldjuk a cukrot és a sót, a legvégén pedig az ecetet tesszük bele. A paprikákat a lében állni hagyjuk egy éjszakán át. Akkor lesz finom, ha kicsit erőteljesebb az íze.

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.