Sült zöldségek tahinis tejfölmártással

Gasztro

Sült zöldségek tahinis tejfölmártással

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5-6 szem burgonya
  • 2 db cukkini
  • 2 db batáta
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 szem paprika
  • olívaolaj
  • bors

A mártáshoz:

  • 3 dl tejföl
  • 2-3 tk. tahini

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd az air fryer rácsra terítjük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk. A sütőbe rakjuk 180 fokra. A rács alá mindenképpen tegyünk be egy tepsit, hogy a zöldségekből távozó nedvesség ne szennyezze be a sütőnket.

Az öntethez elkeverjük a tejfölt a tahinivel. Annyit adjunk hozzá, hogy érvényesülni tudjon a szezámpaszta karakteres íze. Ha szükséges, sót is tegyünk bele. Amint a zöldségek szép pirosra sültek, máris tálalhatjuk őket a mártással.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még: