Hozzávalók
- 5-6 szem burgonya
- 2 db cukkini
- 2 db batáta
- 1 szál póréhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2-3 szem paprika
- olívaolaj
- só
- bors
A mártáshoz:
- 3 dl tejföl
- 2-3 tk. tahini
- só
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd az air fryer rácsra terítjük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk. A sütőbe rakjuk 180 fokra. A rács alá mindenképpen tegyünk be egy tepsit, hogy a zöldségekből távozó nedvesség ne szennyezze be a sütőnket.
Az öntethez elkeverjük a tejfölt a tahinivel. Annyit adjunk hozzá, hogy érvényesülni tudjon a szezámpaszta karakteres íze. Ha szükséges, sót is tegyünk bele. Amint a zöldségek szép pirosra sültek, máris tálalhatjuk őket a mártással.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: