Hozzávalók (4 főre)
A húshoz:
- 50 dkg szarvascomb
- 50 dkg szarvaskaraj
- sertészsír a sütéshez
A szárazpáchoz:
- 1 ek só
- fél tk bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk fokhagyma és vöröshagyma szárítva
- fél tk mustármag
- 1 tk szárított rozmaring
A tócsihoz:
- 1 kg krumpli
- 20-25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 kis kefír vagy aludttej
- só ízlés szerint
A mozzarellás paradicsomsalátához:
- 30 dkg koktélparadicsom
- 30 dkg mini mozzarella
- 3 fej lilahagyma
- olíva olaj
- só
- pici cukor
- balzsamecet
Elkészítés
A húst felszeleteljük és a szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával, a hagyma granulátumokkal, az apróra tört mustármaggal és ízlés szerint a rozmaringgal. Mielőtt elkészítenénk 2-3 órára hűtőszekrényben érleljük. A zsírt felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Ezután elkészítjük a tócsit.
Ehhez a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást és annyi lisztet keverünk bele, hogy összefogja a masszát. Bő, forró zsírba, evőkanállal halmokat szedünk, pogácsa formára ellapogatjuk, és mindkét oldalát kisütjük.
Marad még a mozzarellás paradicsomos saláta készítése:
Ehhez a paradicsomokat és a mozzarella golyókat félbevágjuk és egy tálba tesszük. A lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk és hozzáadjuk a paradicsomhoz. Sóval, pici cukorral, balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük, majd összeforgatjuk. Tálalás előtt 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Végezetül tálalunk.
Ajánljuk még: