Sült szarvascombszeletek tócsival és mozzarellás paradicsomsalátával

Gasztro

Sült szarvascombszeletek tócsival és mozzarellás paradicsomsalátával

Igazi ízbomba!

Hozzávalók: (4 főre) 

A húshoz:

  • 50 dkg szarvascomb
  • 50 dkg szarvaskaraj
  • sertészsír a sütéshez

A szárazpáchoz:

  • 1 ek só
  • fél tk bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk fokhagyma és vöröshagyma szárítva
  • fél tk mustármag
  • 1 tk szárított rozmaring
Tovább olvasok

A tócsihoz:

  • 1 kg krumpli
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kis kefír vagy aludttej
  • só ízlés szerint

A mozzarellás paradicsomsalátához:

  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 30 dkg mini mozzarella
  • 3 fej lilahagyma
  • olíva olaj
  • pici cukor
  • balzsamecet

  

Elkészítés:

A húst felszeleteljük és a szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával, a hagyma granulátumokkal, az apróra tört mustármaggal és ízlés szerint a rozmaringgal. Mielőtt elkészítenénk 2-3 órára hűtőszekrényben érleljük. A zsírt felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát hirtelen kisütjük.

Ezután elkészítjük a tócsit.

Ehhez a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást és annyi lisztet keverünk bele, hogy összefogja a masszát. Bő, forró zsírba, evőkanállal halmokat szedünk, pogácsa formára ellapogatjuk, és mindkét oldalát kisütjük.

 

Marad még a mozzarellás paradicsomos saláta készítése:

Ehhez a paradicsomokat és a mozzarella golyókat félbevágjuk és egy tálba tesszük. A lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk és hozzáadjuk a paradicsomhoz. Sóval, pici cukorral, balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük, majd összeforgatjuk. Tálalás előtt 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Végezetül tálalunk.

 

Már követem az oldalt

X