Sült céklarolád fűszeres fetasajttal

Gasztro

Sült céklarolád fűszeres fetasajttal

Ellenállhatatlanul mutat a hidegtálon, a sós sajt és az édes, kissé karamellizált cékla nyerő páros együtt. Nem csupán vegetáriánusoknak!

Hozzávalók

  • 20 dkg cékla
  • 5 dkg vaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bors
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 dkg dió

Elkészítés

A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, forró sütőben megsütjük. Közben a vajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd a villával összetört feta sajttal összedolgozzuk. Megborsozzuk, ha szükséges, utána sózzuk, behűtjük. Ha a puha cékla is kihűlt, finomra reszeljük, vagy aprítógépben összezúzzuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A céklamasszát kb. fél cm vastagon, négyzet alakban egy kiterített fóliára simítjuk.

A megdermedt feta sajtból olyan hosszú rudat formálunk, mint a céklamassza, a közepére helyezzük és a fólia segítségével felgöngyöljük. A két végét összecsavarjuk, kicsit meghengergetjük, hogy minél egyenletesebb formát kapjunk. 2-3 órára behűtjük.

Tálalás előtt a fóliából kibontjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és durvára tört dióval megszórva kínáljuk. Friss péksüteményt adhatunk mellé.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

 

Ajánljuk még: