Hozzávalók
- 20 dkg cékla
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- 15 dkg feta sajt
- 5 dkg dió
Elkészítés
A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, forró sütőben megsütjük. Közben a vajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd a villával összetört feta sajttal összedolgozzuk. Megborsozzuk, ha szükséges, utána sózzuk, behűtjük. Ha a puha cékla is kihűlt, finomra reszeljük, vagy aprítógépben összezúzzuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A céklamasszát kb. fél cm vastagon, négyzet alakban egy kiterített fóliára simítjuk.
A megdermedt feta sajtból olyan hosszú rudat formálunk, mint a céklamassza, a közepére helyezzük és a fólia segítségével felgöngyöljük. A két végét összecsavarjuk, kicsit meghengergetjük, hogy minél egyenletesebb formát kapjunk. 2-3 órára behűtjük.
Tálalás előtt a fóliából kibontjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és durvára tört dióval megszórva kínáljuk. Friss péksüteményt adhatunk mellé.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: