Hozzávalók
- 5 db nagyobb csirkecomb
- 3 fej vöröshagyma szeletelve
- 4-5 db babérlevél
- pár szem egész bors
- 1 l Tiltott Csíki krémsör
- 0,5 kg csiperke gomba
- 0,3 l tejszín
- 1 kg burgonya
- 0,1 kg vaj
- 0,3 l tej
Elkészítés
A csirkecombot egy tálba tesszük. Sózzuk hozzáadjuk a vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet, majd felöntjük a sörrel, és egy éjszakán át pácolódni hagyjuk.
Másnap mélyebb tepsibe tesszük a csirkecombot a páclével együtt és 150 fokon fólia alatt fél órát sütjük. Miután letelt az idő, egy edénybe leöntjük róla a levet és visszatesszük a sütőbe pirulni 190 fokon 20 percre a húst, közben párszor meglocsoljuk a páclével. A visszamaradt sörös hagymás levet leturmixoljuk és átszűrjük.
A burgonyát megpucoljuk, összevágjuk, sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A tejet a vajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a burgonyához, majd habverővel krémesre keverjük.
A gombát félbe, majd szeletekre vágjuk. Serpenyőben lepirítjuk és a felét a püréhez keverjük. A másik feléhez hozzáadjuk a sörös páclevet és a tejszínt. Összefőzzük szükség szerint sóval ízesítjük.
A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: