A sopszkasaláta legfontosabb összetevői az uborka, a paradicsom és a szirene, ami egy nagyon finom juhsajt. Ezenfelül kerülhet bele vöröshagyma, paprika, olívabogyó és petrezselyem is, de természetesen erre az ételre is igaz, hogy ahány bolgár család, annyiféle változat. Én nagyon szeretem a harsogó, zöld salátaleveleket, így azokból is kevertem hozzá.
Hozzávalók (2 személyre)
- ½ kígyóuborka
- 6 szem koktélparadicsom
- 2 karika vöröshagyma
- 6-8 szem olívabogyó
- 4 szál petrezselyem
- fél csomag „Zabosfai szeretet” salátakeverék
- 8 dkg szirene
- 2 ek étolaj
- 2 ek fehérborecet
- só
Elkészítés
Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát pici kockákra aprítjuk. Ezután lesózzuk a zöldségeket, de csak óvatosan. Kb. 10 perc múlva hozzákeverjük az olívabogyót, a leveleire szedett petrezselymet, és ízesítjük az olajjal és a borecettel. Egy csinos tálat kibélelünk a salátakeverékkel, ráhalmozzuk a többi zöldséget, majd a tetejére reszeljük a sajtot. Ha nem tudunk szirenét szerezni, helyettesíthetjük jó minőségű fetával is.
Frissen fogyasztjuk.
Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. A menütervet és a bevásárlólistát ITT találod.
A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.
Ajánljuk még: