Sopszka zöldsaláta ágyon

Gasztro

Színeket az asztalra

Sopszka zöldsaláta ágyon

Sopszka saláta, ahogy Borbás Marcsi készíti.

A sopszkasaláta legfontosabb összetevői az uborka, a paradicsom és a szirene, ami egy nagyon finom juhsajt. Ezenfelül kerülhet bele vöröshagyma, paprika, olívabogyó és petrezselyem is, de természetesen erre az ételre is igaz, hogy ahány bolgár család, annyiféle változat. Én nagyon szeretem a harsogó, zöld salátaleveleket, így azokból is kevertem hozzá.

Hozzávalók (2 személyre):

  • ½ kígyóuborka
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 2 karika vöröshagyma
  • 6-8 szem olívabogyó
  • 4 szál petrezselyem
  • fél csomag „Zabosfai szeretet” salátakeverék
  • 8 dkg szirene
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek fehérborecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát pici kockákra aprítjuk. Ezután lesózzuk a zöldségeket, de csak óvatosan. Kb. 10 perc múlva hozzákeverjük az olívabogyót, a leveleire szedett petrezselymet, és ízesítjük az olajjal és a borecettel. Egy csinos tálat kibélelünk a salátakeverékkel, ráhalmozzuk a többi zöldséget, majd a tetejére reszeljük a sajtot. Ha nem tudunk szirenét szerezni, helyettesíthetjük jó minőségű fetával is.

Frissen fogyasztjuk.

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. A menütervet és a bevásárlólistát ITT találod. 

 

 A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.

 
X
Már követem az oldalt