Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Receptek

Rumos golyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg 60%-os csokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 2 ek rum vagy rumaroma

 

Elkészítés

A kétféle csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a langyosra hűlt csokoládét is hozzákeverjük, és azzal is rövid ideig habosítjuk. Ha a keverék már egynemű és selymesen krémes, akkor belekeverjük a rumot vagy rumaromát, illetve az aprított mandulát. Természetesen más diófélével is készülhet. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor ezeket meg is lehet pirítani aprítás előtt. Nem kell ledarálni, csak késsel felaprítani.

 

A keveréket végül lefedjük, és hűtőbe rakjuk két órára. Ha kihűlt, és formázható a massza, akkor kb. 20 golyót készítünk belőle, és beleforgatjuk őket kakaóba, porcukorba vagy csokidarába.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Egypercesek árnyékában született A család szakácskönyve

Nemzedékek sora olvasta a Nők Lapja hasábjain F. Nagy Angéla receptjeit, amelyekből tekintélyes gyűjtemény jelent meg kötetbe szerkesztve, A család szakácskönyvében. Megsárgulva, megtépázva bizonyosan ott van a könyv minden nagyi konyhai könyvespolcán. Mitől lett ez a könyv annyira népszerű, mitől lett oly sok család kedvence?

 
Ugrás az oldal tetejére
Menü