Gasztro

Rakott zeller

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller
  • 2 dl Univer Passata (passzírozott paradicsom)
  • bors
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 20 dkg kemény sajt
  • 2 marék zsemlemorzsa

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A meghámozott zellert felszeleteljük, majd megsózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ezen pirítjuk meg a zellerszeleteket. Ha elkészültünk, egy tűzálló edény alját kibéleljük pirított zellerrel.

A passzírozott paradicsomot kikeverjük sóval és borssal, majd ráöntjük a zellerre. Ezután reszelt vagy szeletelt sajtot is teszünk rá, majd újabb réteg pirított zellert. A tetejére ismét sajt kerül, végül a nagy szemű zsemlemorzsa. 190 fokos sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.