Rakott zeller

Gasztro

Rakott zeller

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller
  • 2 dl Univer Passata (passzírozott paradicsom)
  • bors
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 20 dkg kemény sajt
  • 2 marék zsemlemorzsa

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A meghámozott zellert felszeleteljük, majd megsózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ezen pirítjuk meg a zellerszeleteket. Ha elkészültünk, egy tűzálló edény alját kibéleljük pirított zellerrel.

A passzírozott paradicsomot kikeverjük sóval és borssal, majd ráöntjük a zellerre. Ezután reszelt vagy szeletelt sajtot is teszünk rá, majd újabb réteg pirított zellert. A tetejére ismét sajt kerül, végül a nagy szemű zsemlemorzsa. 190 fokos sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.