Hozzávalók
- 1 nagy fej zeller
- 2 dl Univer Passata (passzírozott paradicsom)
- só
- bors
- 15 dkg vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 20 dkg kemény sajt
- 2 marék zsemlemorzsa
Elkészítés
A meghámozott zellert felszeleteljük, majd megsózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ezen pirítjuk meg a zellerszeleteket. Ha elkészültünk, egy tűzálló edény alját kibéleljük pirított zellerrel.
A passzírozott paradicsomot kikeverjük sóval és borssal, majd ráöntjük a zellerre. Ezután reszelt vagy szeletelt sajtot is teszünk rá, majd újabb réteg pirított zellert. A tetejére ismét sajt kerül, végül a nagy szemű zsemlemorzsa. 190 fokos sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: