Rakott zeller

Gasztro

Rakott zeller

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller
  • 2 dl Univer Passata (passzírozott paradicsom)
  • bors
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 20 dkg kemény sajt
  • 2 marék zsemlemorzsa

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A meghámozott zellert felszeleteljük, majd megsózzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ezen pirítjuk meg a zellerszeleteket. Ha elkészültünk, egy tűzálló edény alját kibéleljük pirított zellerrel.

A passzírozott paradicsomot kikeverjük sóval és borssal, majd ráöntjük a zellerre. Ezután reszelt vagy szeletelt sajtot is teszünk rá, majd újabb réteg pirított zellert. A tetejére ismét sajt kerül, végül a nagy szemű zsemlemorzsa. 190 fokos sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.