Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- fél szál kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db tojás
- 3 dl tejföl
- 3 ek sertészsír
Elkészítés
Nyersen fél centiméter vastagságú karikákra szeleteljük a burgonyát és a hagymát. Egy tűzálló tálat vagy mélyebb falú tepsit jó vastagon kikenünk sertészsírral, beleteszünk egy réteg burgonyát, rá egy réteg hagymát, rá pedig a húsokat felszeletelve. Ezután egy újabb réteg hagyma következik, ekkor sózzuk, borsozzuk, majd a krumplival zárjuk le az összeállítást, amit szintén megsózunk. A tetejére kenünk egy kis sertészsírt, és a kétszáz fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz a burgonya. Le is takarhatjuk. Ha megsült, a tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a rakott burgonyára, és még 10-15 percig sütjük.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: