Gasztro

A leggyorsabb rakott krumpli

Gyorsan elkészíthető, mert nem kell előfőzni hozzá a krumplit és a tojást. S talán még finomabb, szaftosabb, mint a hagyományos változat!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • fél szál kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek sertészsír

Elkészítés

Nyersen fél centiméter vastagságú karikákra szeleteljük a burgonyát és a hagymát. Egy tűzálló tálat vagy mélyebb falú tepsit jó vastagon kikenünk  sertészsírral, beleteszünk egy réteg burgonyát, rá egy réteg hagymát, rá pedig a húsokat felszeletelve. Ezután egy újabb réteg hagyma következik, ekkor sózzuk, borsozzuk, majd a krumplival zárjuk le az összeállítást, amit szintén megsózunk. A tetejére kenünk egy kis sertészsírt, és a kétszáz fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz a burgonya. Le is takarhatjuk. Ha megsült, a tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a rakott burgonyára, és még 10-15 percig sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.