A leggyorsabb rakott krumpli

Gasztro

A leggyorsabb rakott krumpli

Gyorsan elkészíthető, mert nem kell előfőzni hozzá a krumplit és a tojást. S talán még finomabb, szaftosabb, mint a hagyományos változat!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • fél szál kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek sertészsír

Elkészítés

Nyersen fél centiméter vastagságú karikákra szeleteljük a burgonyát és a hagymát. Egy tűzálló tálat vagy mélyebb falú tepsit jó vastagon kikenünk  sertészsírral, beleteszünk egy réteg burgonyát, rá egy réteg hagymát, rá pedig a húsokat felszeletelve. Ezután egy újabb réteg hagyma következik, ekkor sózzuk, borsozzuk, majd a krumplival zárjuk le az összeállítást, amit szintén megsózunk. A tetejére kenünk egy kis sertészsírt, és a kétszáz fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz a burgonya. Le is takarhatjuk. Ha megsült, a tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a rakott burgonyára, és még 10-15 percig sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.