Hozzávalók
- 3 db körte
- 2 rúd fahéj
- 1,5 liter víz
- 3 ek. barnacukor
- 0,5 dl száraz fehérbor
A töltéshez:
- különféle Univer lekvárok, például áfonya, málna, birs vagy barack
Az öntethez:
- 3 tojássárgája
- 2,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 kk. vaníliapaszta
![](/data/articles/114/1143/article-114383/IMG_8289_fit_1060x10000.jpg?key=81ba34a0d10162281fc54318ee9c7dd4)
Elkészítés
A körtéket belerakjuk a vízbe, adunk hozzá fahéjat, barna cukrot és fehérbort. Ezután feltesszük főni körülbelül 20 percre. Fontos, hogy a víz ne forrjon lobogva, éppen csak gyöngyözzön.
![](/data/articles/114/1143/article-114383/IMG_8283_fit_1060x10000.jpg?key=66dee4b0b6a4abda89e4ba204b87ef1b)
Amíg fő a körte, elkészítjük az öntetet. A cukrot simára keverjük a tojássárgájával, teszünk bele vaníliát, majd a tejet is hozzáöntjük. Gőz fölött megfőzzük. Ha már csípi az ujjunkat, és kezd sűrűsödni, jó is lesz.
![](/data/articles/114/1143/article-114383/IMG_8259_fit_1060x10000.jpg?key=06088eb1af479903326ce4fe9d960eb3)
Ha a körte elkészült, kivesszük a vízből. Mindegyiknek talpat vágunk, majd a tetejüket is levágjuk, és egy kis részt kivájunk belőle. Ide kerül a lekvár. Ezután egy csinos tálra sorakoztatjuk őket, és meglocsoljuk a vaníliaöntettel.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: