Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 friss baguette
- 30 dkg csirkemell
- 3 ek Univer ketchup
- 1 kk füstölt paprika
- 1 kk őrölt koriander
- só
- 2 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek Univer mustár
- 1 ek Univer majonéz
Elsőként pácot készítünk a húshoz. A ketchupot elkeverjük a füstölt paprikával és az őrölt korianderrel. A csirkemellet besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba. Egy órát állni hagyjuk. A bacont lassú tűznél egy serpenyőben pirosra sütjük, majd kiszedjük. A hagymát felkarikázzuk, majd a kisült zsírban kissé megpirítjuk.
Ezt is kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben megsütjük a húst. Forróra felmelegítjük a serpenyőt, majd megpirítjuk a húsok egyik oldalát. Ezután megfordítjuk a darabokat, egy percig pirítjuk, majd teszünk rájuk egy kis vajat, és lefedjük. A hőmérsékletet levesszük alacsony hőfokra, majd további öt percig sütjük. Ezután állni hagyjuk. A baguette-et félbe vágjuk, nyomunk rá a mustárból és a majonézből, rátesszük a felszeletelt húst, a bacont, a hagymát, majd pedig a baguette másik felével lefedjük. Máris tálalhatjuk!
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: