Pikáns csirkés szendvics

Gasztro

Pikáns csirkés szendvics

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 friss baguette
  • 30 dkg csirkemell
  • 3 ek Univer ketchup
  • 1 kk füstölt paprika
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek Univer mustár
  • 1 ek Univer majonéz

 

Tovább olvasok
pikans-csirkes-szenvics-recept-borbas-marcsi

 

Elsőként pácot készítünk a húshoz. A ketchupot elkeverjük a füstölt paprikával és az őrölt korianderrel. A csirkemellet besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba. Egy órát állni hagyjuk. A bacont lassú tűznél egy serpenyőben pirosra sütjük, majd kiszedjük. A hagymát felkarikázzuk, majd a kisült zsírban kissé megpirítjuk.

Ezt is kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben megsütjük a húst. Forróra felmelegítjük a serpenyőt, majd megpirítjuk a húsok egyik oldalát. Ezután megfordítjuk a darabokat, egy percig pirítjuk, majd teszünk rájuk egy kis vajat, és lefedjük. A hőmérsékletet levesszük alacsony hőfokra, majd további öt percig sütjük. Ezután állni hagyjuk. A baguette-et félbe vágjuk, nyomunk rá a mustárból és a majonézből, rátesszük a felszeletelt húst, a bacont, a hagymát, majd pedig a baguette másik felével lefedjük. Máris tálalhatjuk!

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.