Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g pizzaliszt
- 3 dl langyos víz
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. só
- 25 g élesztő
- 1 kk cukor
A töltelékhez:
- 1,5 dl passzírozott paradicsom
- só, bors
- 6 szelet sonka
- 30 dkg Magyar Trappista Sajt
- 2 dl Magyar Tejföl
A tetejére:
- 1 adag leveles tészta
- 1 egész tojás
- 1 ek. Magyar Tej
![sajttal-es-sonkaval-toltott-pizza-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/112/1128/article-112826/sajttal_es_sonkaval_tolott_pizza_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=Y2I1OWY1N2YxNTY2MjE4NTc5YThhZDI5ZTRiMGI3ZDZhMGU2YjE5MzRkZThlNDQ3NTE3ZDkzNWJlODg0NDIwOA==)
Elkészítés:
Elsőként a tésztát készítjük el. Az élesztőt a cukorral együtt elkeverjük egy kevés langyos vízben. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd bedagasztjuk a többi vízzel. Közben hozzáadjuk a sót, és ha a tésztánk már összeállt, az olívaolajat is. Végül simára kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Ha a tésztánk megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, és kibéleljük a kelt tésztával. Az egyik felét meglocsoljuk passzírozott paradicsommal, Melyre rátesszük a sonkaszeleteket. A tészta másik felét tejföllel locsoljuk meg. Ezután az egészet megszórjuk reszelt trappista sajttal. Végül befedjük a vajas tésztával, melyet tejjel elkevert tojással kenünk meg. Vékonyan sajttal is megszórjuk. Kétszáz fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
![sajttal-es-sonkaval-toltott-pizza-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/112/1128/article-112826/sajttal_es_sonkaval_tolott_pizza_recept_Borbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpg?key=MjdjZjcwZmY1MjQ3NTFkM2ViM2VlZTUwZTVlNjM5NjE3N2FiZDZhYjJkYjQ3NjdlZTg5YjRiMTkwZWZhOGZiNA==)
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: