Parigina, a sajttal és sonkával töltött pizza

Gasztro

Parigina, a sajttal és sonkával töltött pizza

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g pizzaliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. só
  • 25 g élesztő
  • 1 kk cukor

A töltelékhez:

  • 1,5 dl passzírozott paradicsom
  • só, bors
  • 6 szelet sonka
  • 30 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 2 dl Magyar Tejföl

A tetejére:

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 egész tojás
  • 1 ek. Magyar Tej

 

sajttal-es-sonkaval-toltott-pizza-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a tésztát készítjük el. Az élesztőt a cukorral együtt elkeverjük egy kevés langyos vízben. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd bedagasztjuk a többi vízzel. Közben hozzáadjuk a sót, és ha a tésztánk már összeállt, az olívaolajat is. Végül simára kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Ha a tésztánk megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, és kibéleljük a kelt tésztával. Az egyik felét meglocsoljuk passzírozott paradicsommal, Melyre rátesszük a sonkaszeleteket. A tészta másik felét tejföllel locsoljuk meg. Ezután az egészet megszórjuk reszelt trappista sajttal. Végül befedjük a vajas tésztával, melyet tejjel elkevert tojással kenünk meg. Vékonyan sajttal is megszórjuk. Kétszáz fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

sajttal-es-sonkaval-toltott-pizza-recept-borbas-marcsi

 

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.