Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kanál zsír
- 5 dkg szalonna
- 2 dl paradicsomlé
- 50 dkg marhahús
- 3 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 3 db krumpli
- 1 ek só
- 1 tk bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb babérlevél
A habaráshoz:
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
A tálaláshoz:
- 2 marék zöldbab
- pirított kenyér
- ízlés szerint sajt – ez elhagyható
Elkészítés:
Zsíron megpirítjuk a hagymát a felkockázott szalonnával, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk egy evőkanál fűszerpaprikát, majd a felkockázott marhahúst is. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd körbepirítjuk. Ha az egészet egy picit lesütöttük, felengedjük vízzel.
Ekkor hozzáadjuk a korábban megtisztított, felkockázott répát, zöldséget és krumplit, majd beledobunk 2-3 babérlevelet. Az egészet összefőzzük.
Amikor a hús is puhára főtt, kiszedjük. A megmaradt levet a zöldségekkel együtt leturmixoljuk, és egy kis tejföllel behabarjuk.
Tálaláskor tányérba szedjük a levest, teszünk hozzá egy adag húst, majd zöldbabbal és pirított kenyérrel, sajttal díszítjük.
Ajánljuk még: