Hozzávalók
- 2 db karcsú padlizsán
- 3 evőkanál olaj
- 40 dkg paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 30-40 dkg levesben főtt hús és zöldség vegyesen
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- kakukkfű
- szurokfű
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A padlizsánokat hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. A levesben főtt húst és zöldséget aprítógépben pépesítjük, sóval és zöldfűszerekkel ízesítjük. Az olajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát és paradicsomot, a padlizsán leeső darabkáit. Ha felforrt, a tűzről lehúzzuk, sóval és zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítjük és botmixerrel simára turmixoljuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A padlizsánszeletekről a keletkezett levet leöntjük és kinyomkodjuk őket. Minden szeletre egy vékony réteg tölteléket simítunk, szépen felcsavarjuk, és az így kapott tekercseket kiolajozott tűzálló tálba állítgatjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsomos szószt és előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15-20 perc pihentetés után kínálhatjuk.
Ajánljuk még: