Padlizsántekercsek paradicsomszószban

Gasztro

Padlizsántekercsek paradicsomszószban

Egy belevaló recept az indián nyárra! Ha marad a húslevesből némi benne főtt zöldség, a csontokról lefejtett hús, átváltozhat töltelékké a puha padlizsáncsíkokba. A zamatos paradicsomszószban ott a nyár, minden percünk és fáradságunk, ahogyan gondoztuk, öntöztük és óvtuk, és ez mind egybekel az illatos zöldfűszerekkel. Egy olyan egytálétel, ami mellett mindenkiből előtörnek a múló nyár szép emlékei, a kert meleg pillanatai.

Hozzávalók

  • 2 db karcsú padlizsán
  • 3 evőkanál olaj
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 30-40 dkg levesben főtt hús és zöldség vegyesen
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • szurokfű

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Tovább olvasok

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. A levesben főtt húst és zöldséget aprítógépben pépesítjük, sóval és zöldfűszerekkel ízesítjük. Az olajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát és paradicsomot, a padlizsán leeső darabkáit. Ha felforrt, a tűzről lehúzzuk, sóval és zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítjük és botmixerrel simára turmixoljuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

A padlizsánszeletekről a keletkezett levet leöntjük és kinyomkodjuk őket. Minden szeletre egy vékony réteg tölteléket simítunk, szépen felcsavarjuk, és az így kapott tekercseket kiolajozott tűzálló tálba állítgatjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsomos szószt és előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15-20 perc pihentetés után kínálhatjuk.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.