
Hozzávalók
- 2 db karcsú padlizsán
 - 3 evőkanál olaj
 - 40 dkg paradicsom
 - 1 közepes vöröshagyma
 - 2 zöldpaprika
 - 30-40 dkg levesben főtt hús és zöldség vegyesen
 - só
 - 2 gerezd fokhagyma
 - bazsalikom
 - kakukkfű
 - szurokfű
 

Elkészítés
A padlizsánokat hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. A levesben főtt húst és zöldséget aprítógépben pépesítjük, sóval és zöldfűszerekkel ízesítjük. Az olajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát és paradicsomot, a padlizsán leeső darabkáit. Ha felforrt, a tűzről lehúzzuk, sóval és zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítjük és botmixerrel simára turmixoljuk.

A padlizsánszeletekről a keletkezett levet leöntjük és kinyomkodjuk őket. Minden szeletre egy vékony réteg tölteléket simítunk, szépen felcsavarjuk, és az így kapott tekercseket kiolajozott tűzálló tálba állítgatjuk. Ráöntjük a fűszeres paradicsomos szószt és előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15-20 perc pihentetés után kínálhatjuk.

                












