Ananászos-barackos csirkenyárs
Hozzávalók
- 2 csirkemell
- só
- 2 evőkanál olaj
- 4 szép őszibarack
- 2 alma
- 1 ananász
- frissen őrölt bors
Ananászos, barackos csirkenyárs – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon körül-körül, hirtelen elősütjük. Megborsozzuk, félretesszük. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot és az almát cikkekre vágjuk. Az ananász húsát felkarikázzuk, majd a karikákat négybe vágjuk. A csirkefalatokat és a gyümölcsöket váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy mindkét végére hús kerüljön. Parázs felett forgatva pirosra sütjük.
Joghurtos-bazsalikomos őszibarack-krém
Hozzávalók
- 4 szép érett őszibarack
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5-6 bazsalikomlevél
- 3 dl görög joghurt
Elkészítés
Az őszibarackot megmossuk, aki jobban szereti úgy, meg is hámozhatja. Apró kockára vágjuk, mézzel, citromlével, vaníliás cukorral és finomra vágott bazsalikommal ízesítjük. Néhány órán át érleljük. Tálalás előtt az ízletes barack felét a görög joghurttal turmixoljuk, és a maradék barackkockákkal rétegezve kis üvegtálkákban szervírozzuk.
Joghurtos-bazsalikomos őszibarack-krém – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Illatos töltött őszibarack
(nyitóképünkön)
Hozzávalók
- 4 szép nagy, lehetőleg fehér húsú, magvaváló őszibarack
- 20 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál friss levendulavirág
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg mogyoró
- 4 dkg vaj
Elkészítés
A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és egy tűzálló tálra állítjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel meg a cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a lecsipegetett levendulavirágokat és a barackokba halmozzuk. A tetejére szórjuk a durvára vágott mogyorót, egy-egy kis darabka vajat morzsolunk rá és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. Azon melegében kínáljuk ezt az illatos, meleg desszertet. Ha nincs friss levendula, levendulás cukorral készülhet.
Őszibarack gyümölcsrizzsel – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: