Hozzávalók:
- 1,5 kg rebarbara
- 1 doboz 3:1 Koronás Befőzőcukor
- 1 nagy csokor vadorgona (szimpla virágú)
![orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1130/article-113014/orgonas_rebarbarajam_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=04768728734411bf51fd700092a0958b)
Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy tálban rétegezzük a cukorral és a virágokkal. Legalább egy napig hagyjuk állni. Ha nem szeretnénk a virágot benne hagyni főzéskor, akkor tehetjük egy hálós anyagú zacskóba is, úgy könnyen el lehet távolítani.
![orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1130/article-113014/orgonas_rebarbarajam_recept_Borbas_Marcsi5_fit_1060x10000.jpg?key=723d600dc23432fbbb6b0b56882bdac3)
Ha a rebarbara eleget állt, jól kiengedi a levét is, akkor feltesszük főni. Nem kell sokáig forralni, mert nagyon gyorsan elgyengül a hő hatására.
![orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1130/article-113014/orgonas_rebarbarajam_recept_Borbas_Marcsi3_fit_1060x10000.jpg?key=c733ff28f49e494f18f9f94ff5621e9a)
Ha már puha a rebarbara, elzárjuk alatta a tüzet, és forrón üvegekbe adagoljuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Különleges finomság lesz belőle, élénk savaival és az orgona csodás illatával.
![orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1130/article-113014/orgonas_rebarbarajam_recept_Borbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpg?key=bdce526fdab8e284bdade03748a09dfa)
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: