Hozzávalók:
- 1,5 kg rebarbara
- 1 doboz 3:1 Koronás Befőzőcukor
- 1 nagy csokor vadorgona (szimpla virágú)
Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy tálban rétegezzük a cukorral és a virágokkal. Legalább egy napig hagyjuk állni. Ha nem szeretnénk a virágot benne hagyni főzéskor, akkor tehetjük egy hálós anyagú zacskóba is, úgy könnyen el lehet távolítani.
Ha a rebarbara eleget állt, jól kiengedi a levét is, akkor feltesszük főni. Nem kell sokáig forralni, mert nagyon gyorsan elgyengül a hő hatására.
Ha már puha a rebarbara, elzárjuk alatta a tüzet, és forrón üvegekbe adagoljuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Különleges finomság lesz belőle, élénk savaival és az orgona csodás illatával.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: