Orgonás rebarbaradzsem

Gasztro

Orgonás rebarbaradzsem

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg rebarbara
  • 1 doboz 3:1 Koronás Befőzőcukor
  • 1 nagy csokor vadorgona (szimpla virágú)

 

orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy tálban rétegezzük a cukorral és a virágokkal. Legalább egy napig hagyjuk állni. Ha nem szeretnénk a virágot benne hagyni főzéskor, akkor tehetjük egy hálós anyagú zacskóba is, úgy könnyen el lehet távolítani.

orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi

 

Ha a rebarbara eleget állt, jól kiengedi a levét is, akkor feltesszük főni. Nem kell sokáig forralni, mert nagyon gyorsan elgyengül a hő hatására. 

orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi

 

Ha már puha a rebarbara, elzárjuk alatta a tüzet, és forrón üvegekbe adagoljuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. 

Különleges finomság lesz belőle, élénk savaival és az orgona csodás illatával.

orgonas-rebarbarajam-recept-borbas-marcsi

 

 A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!