Olvasztott túró
Olvasási idő: 1 perc

Olvasztott túró

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 0,5 kg Magyar Rögös Túró
  • 4 ek Magyar Tejföl
  • 1 kk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna

 

Elkészítés

A tejfölt elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A rögös túrót elmorzsoljuk, és ha a tejföl felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a túrót. Simára elolvasztjuk. Figyeljünk, hogy az alja ne kapjon le. Mikor jól összeforrt, formákba öntjük, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, megdermedni.

 

Kenyérre kenve, zöldséggel isteni reggeli, de akár szendvicsalapnak is kitűnő.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Ötven darabos sütemény
| 2025. máj 15

Ötven darabos sütemény

Borbás Marcsi receptje