Olvasztott túró

Gasztro

Olvasztott túró

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 0,5 kg Magyar Rögös Túró
  • 4 ek Magyar Tejföl
  • 1 kk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna

 

Elkészítés

A tejfölt elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. A rögös túrót elmorzsoljuk, és ha a tejföl felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a túrót. Simára elolvasztjuk. Figyeljünk, hogy az alja ne kapjon le. Mikor jól összeforrt, formákba öntjük, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, megdermedni.

 

Kenyérre kenve, zöldséggel isteni reggeli, de akár szendvicsalapnak is kitűnő.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.