Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Gasztro

Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Mogyorós:

  • 3 db banán
  • 2 ek natúr mogyoróvaj
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint
  • durvára vágott mogyoró

Gyümölcsös:

  • 3 db banán
  • 15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint

 

Tovább olvasok
natur-fagylalt-mogyoros-es-erdei-gyumolcsos-izben-recept-borbas-marcsi

Elkészítés

A banánt két órára fagyasztóba rakjuk. Ezután feldaraboljuk és a turmixba tesszük. Adunk hozzá bogyós gyümölcsöket és ízlés szerint eritritet. Krémesre összeturmixoljuk, majd a fagyasztóba rakjuk egy órára. Ha túlságosan sűrű lenne, lazíthatjuk egy kevés vízzel vagy növényi tejjel.

A mogyorós változathoz szintén fagyasztott banánt használunk. Feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk ízlés szerinti mennyiségű eritrittel és két púpos evőkanál mogyoróvajjal. Kevés vizet vagy növényi tejet is adunk hozzá. Ha már sima és krémes, ez is mehet vissza a fagyasztóba. 

Végül csinos kelyhekben tálaljuk aprított mogyoróval, illetve fagyasztott gyümölccsel megszórva.

 A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.