Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Gasztro

Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Mogyorós:

  • 3 db banán
  • 2 ek natúr mogyoróvaj
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint
  • durvára vágott mogyoró

Gyümölcsös:

  • 3 db banán
  • 15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint

 

Tovább olvasok
natur-fagylalt-mogyoros-es-erdei-gyumolcsos-izben-recept-borbas-marcsi

Elkészítés

A banánt két órára fagyasztóba rakjuk. Ezután feldaraboljuk és a turmixba tesszük. Adunk hozzá bogyós gyümölcsöket és ízlés szerint eritritet. Krémesre összeturmixoljuk, majd a fagyasztóba rakjuk egy órára. Ha túlságosan sűrű lenne, lazíthatjuk egy kevés vízzel vagy növényi tejjel.

A mogyorós változathoz szintén fagyasztott banánt használunk. Feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk ízlés szerinti mennyiségű eritrittel és két púpos evőkanál mogyoróvajjal. Kevés vizet vagy növényi tejet is adunk hozzá. Ha már sima és krémes, ez is mehet vissza a fagyasztóba. 

Végül csinos kelyhekben tálaljuk aprított mogyoróval, illetve fagyasztott gyümölccsel megszórva.

 A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Katóka szakácskönyve Cilikéknek, akik mindig voltak és lesznek is

Cilike bájos kis limonádé-történetei hívták életre Katóka szakácskönyvét. A szerző, Tutsek Anna fiatal lányoknak írt könyveiről lett ismert. Cilike történetei a kedves, szeretnivaló, kissé balkezes és hebehurgya lány vidám történetei hihetetlenül sok kiadást értek meg, hogy azután a második világháború után ötven évre a feledés homályába vesszenek. A rendszerváltással újra előkerültek a konzervatív értékrendet közvetítő, lendületes és olvasmányos történetek, és velük együtt feléledt Katóka szakácskönyve is.