Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Gasztro

Natúr fagylalt mogyorós és erdei gyümölcsös ízben

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Mogyorós:

  • 3 db banán
  • 2 ek natúr mogyoróvaj
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint
  • durvára vágott mogyoró

Gyümölcsös:

  • 3 db banán
  • 15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • eritrit ízlés szerint
  • víz vagy növényi tej szükség szerint

 

Tovább olvasok
natur-fagylalt-mogyoros-es-erdei-gyumolcsos-izben-recept-borbas-marcsi

Elkészítés

A banánt két órára fagyasztóba rakjuk. Ezután feldaraboljuk és a turmixba tesszük. Adunk hozzá bogyós gyümölcsöket és ízlés szerint eritritet. Krémesre összeturmixoljuk, majd a fagyasztóba rakjuk egy órára. Ha túlságosan sűrű lenne, lazíthatjuk egy kevés vízzel vagy növényi tejjel.

A mogyorós változathoz szintén fagyasztott banánt használunk. Feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk ízlés szerinti mennyiségű eritrittel és két púpos evőkanál mogyoróvajjal. Kevés vizet vagy növényi tejet is adunk hozzá. Ha már sima és krémes, ez is mehet vissza a fagyasztóba. 

Végül csinos kelyhekben tálaljuk aprított mogyoróval, illetve fagyasztott gyümölccsel megszórva.

 A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.