Hozzávalók
- 1 kg bio narancs
- 10-15 dkg cukor
- csillagánizs ízlés szerint
- 1 db citrom

Elkészítés
A narancsokat vékonyan lehámozzuk egy éles hámozó segítségével, hogy a héjon ne maradjon fehér rész. Ezután a fehér részt lefejtjük narancsokról, és kivágjuk a vastag belső hártyákat. Minél több hártya marad benne, annál keserűbb lesz, erre figyeljünk: gyakorlatilag ki kell filéznünk a gyümölcsöt. A citrommal is így teszünk. A bontást egy tál felett csináljuk, hogy a lé se vesszen kárba, hiszen annak is be kell kerülnie a lekvárba!
A héjat vékonyra összevágjuk – nagyon fontos, hogy bio narancs legyen! –, majd feltesszük vízzel és 4 evőkanál cukorral kandírozni. Lepje el a víz, de ne legyen túl sok rajta. Ha túlságosan elfő a folyadék, akkor pótoljuk a vizet, amíg a héj puha nem lesz.

Közben a kifilézett narancsot a levével és a cukorral együtt feltesszük főni. Kb. 2 óra kell, ahhoz, hogy elkészüljön a lekvár. Ha szeretnénk, össze is turmixolhatjuk a végén. Ha megvan a kívánt állag, hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat, és jól átkeverjük. Végül csírátlanított üvegekbe töltjük, jól lezártjuk és kidunsztoljuk. Kiváló karácsonyi ajándéknak is.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: