Hozzávalók
- 4 szelet sertéstarja
- Univer mustár
- bors
- só
A sütéshez: sertészsír
Elkészítés
A húst klopfolóval egy kicsit megütögetjük, hogy a rostok gyengüljenek. Ezután minden szeletet sóval, borssal megszórunk, majd megkenjük őket mustárral. Hagyjuk a húst legalább egy órán át pácolódni, úgy lesz tökéletes a végeredmény.
A sütéshez egy vastag aljú, nehéz serpenyőt válasszunk, ami jól le tudja adni a hőt. Ebben hevítjük fel a sertészsírt, hogy szinte füstöljön. Ekkor belerakjuk a hússzeleteket. Egyszerre annyit tegyünk az edénybe, hogy ne fedjék egymást, és hirtelen tudjanak pirulni. Szép pirosra sütjük a tarjaszeleteket, közben néhányszor meg is fordítjuk, hogy egyenletesen át tudjanak sülni. Fontos, hogy végig forró serpenyővel dolgozzunk, hogy a hús szépen piruljon, ne pedig párolódjon.
Ha elkészült, frissen tálaljuk a tarjaszeleteket. Remekül illik hozzá az édesburgonyás, vajas krumplipüré és egy kis friss metélőhagyma.