Mustáros flekken

Gasztro

Mustáros flekken

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéstarja
  • Univer mustár
  • bors

A sütéshez: sertészsír

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A húst klopfolóval egy kicsit megütögetjük, hogy a rostok gyengüljenek. Ezután minden szeletet sóval, borssal megszórunk, majd megkenjük őket mustárral. Hagyjuk a húst legalább egy órán át pácolódni, úgy lesz tökéletes a végeredmény.

A sütéshez egy vastag aljú, nehéz serpenyőt válasszunk, ami jól le tudja adni a hőt. Ebben hevítjük fel a sertészsírt, hogy szinte füstöljön. Ekkor belerakjuk a hússzeleteket. Egyszerre annyit tegyünk az edénybe, hogy ne fedjék egymást, és hirtelen tudjanak pirulni. Szép pirosra sütjük a tarjaszeleteket, közben néhányszor meg is fordítjuk, hogy egyenletesen át tudjanak sülni. Fontos, hogy végig forró serpenyővel dolgozzunk, hogy a hús szépen piruljon, ne pedig párolódjon.

Ha elkészült, frissen tálaljuk a tarjaszeleteket. Remekül illik hozzá az édesburgonyás, vajas krumplipüré és egy kis friss metélőhagyma.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.