Hozzávalók
- 40 dkg burgonya
- 5 tojás
- 1 kisebb sárgarépa
- 10 dkg ecetes uborka
- 2 közepes lilahagyma
- 15 dkg majonéz
- só
- ízlés szerint 1 konzerv szardínia vagy tonhal
Elkészítés
A burgonyát hájéban megfőzzük, a tojásokat szintén, majd mindkettőt lehűtjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A hozzávalókat mint felaprítjuk: az ecetes uborkát, a lilahagymát apró kockára vágjuk, a burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát finomra reszeljük. A főtt tojásokat félbevágjuk, a fehérjét finomra aprítjuk, a sárgáját félretesszük.
Egy nagyobb tál aljába, vagy egy tálra állított tortakarikába simítjuk a reszelt burgonyát. Megsózzuk, egyenletesen elosztjuk rajta az uborkát, a hagymát, a reszelt répát. Majonézzel megkenjük, majd rátesszük a feldarabolt halat, a tojásfehérjét, majd a majonézzel befedjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Rámorzsoljuk a tojássárgáját, és kedvünk szerint esetleg petrezselyemmel, snidlinggel kizöldítjük. Behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Ha formába rétegeztük, akkor tálalás előtt a karikát lehúzzuk, így adjuk asztalra.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: