Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 g élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek kakaópor
- csipetnyi só
A kenéshez: 1 tojás
Elkészítés
Az élesztőt a tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk, közben a lisztet a sóval, a vaníliacukorral és a többi cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a vajat, majd jól összedolgozzuk.

Az így kapott puha tésztát háromfelé osztjuk. Az egyiket fehéren hagyjuk.
A másodikba belegyúrunk két kanálnyi kakaót úgy, hogy a tészta márványos maradjon, a harmadikba pedig 3 kanálnyit teszünk, és jól beledolgozzuk. Így a három adag tészta háromféle színű lesz. A tésztagombócokat kelni hagyjuk 40 percet.

Amikor megkelt a tésztánk, a fehéret 5, a másik kettőt pedig 4-4 részre vágjuk.

Kinyújtjuk vékonyra, és lerétegeljük: a fehérrel kezdjük, arra jön a márványos világosabb barna, majd a sötétbarna, és ismét a fehér. Amikor elkészültünk minden lappal, az így összerakott tésztát háromszögekre vágjuk, azokat kinyújtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és pihentetjük 15 percet, majd megkenjük a felvert tojással, és 25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Ajánljuk még: