Marcipános, kakaós sütemény

Gasztro

Marcipános, kakaós sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6,5 dkg kakaópor
  • 22 dkg Czelli finomliszt
  • 2 kk. sütőpor
  • ½ kk. só
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl tej

A tetejére:

  • 15 dkg natúr marcipánmassza
  • 10 dkg étcsokoládé

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A vajat, a tojásokat és az olajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A száraz összetevőket elkeverjük, majd két-három részletben a tojásos masszához adjuk. Közben a tejet is adagoljuk bele. Ha szeretjük a kávét, a tej egy részét kávéval is helyettesíthetjük. Ha a masszánk szép egynemű, akkor egy vajjal vékonyan kikent és kilisztezett, kisebb méretű tepsibe simítjuk. 175 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült, porcukrozott felületen akkorára nyújtjuk a marcipánt, amekkora a sütemény. Óvatosan a kisült tészta tetejére terítjük, elegyengetjük, és így hagyjuk kihűlni. Végül a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Ha a csokoládé megszilárdult, már meg is kóstolhatjuk ezt az egyszerű, ám nagyon finom süteményt.

 A recept megjelenését a Czelli Malom támogatta.