Hozzávalók
A tésztához:
- 6,5 dkg kakaópor
- 22 dkg Czelli finomliszt
- 2 kk. sütőpor
- ½ kk. só
- 20 dkg kristálycukor
- 6 dkg puha vaj
- 60 ml napraforgóolaj
- 2 tk. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 3,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg natúr marcipánmassza
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A vajat, a tojásokat és az olajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A száraz összetevőket elkeverjük, majd két-három részletben a tojásos masszához adjuk. Közben a tejet is adagoljuk bele. Ha szeretjük a kávét, a tej egy részét kávéval is helyettesíthetjük. Ha a masszánk szép egynemű, akkor egy vajjal vékonyan kikent és kilisztezett, kisebb méretű tepsibe simítjuk. 175 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, porcukrozott felületen akkorára nyújtjuk a marcipánt, amekkora a sütemény. Óvatosan a kisült tészta tetejére terítjük, elegyengetjük, és így hagyjuk kihűlni. Végül a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Ha a csokoládé megszilárdult, már meg is kóstolhatjuk ezt az egyszerű, ám nagyon finom süteményt.
A recept megjelenését a Czelli Malom támogatta.
Ajánljuk még: