Málnás trifle

Gasztro

Málnás trifle

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók egy 18 cm-es üvegtálhoz

Az alaphoz:

  • 18 db babapiskóta

A málnás réteghez:

  • 400 g fagyasztott málna
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 100 g cukor
  • 1 ek keményítő

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt gyömbér

A díszítéshez:

  • pár szem málna
  • 1 ek aprított pisztácia

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Elsőként a málnás öntetet állítjuk össze. A málnát a vaníliaaromával és a cukorral 10-15 percig főzzük, majd egy kevés hideg vízben (10 ml) elkeverjük a keményítőt, hozzákeverjük a málnás részhez, és megvárjuk, amíg újra felforr. Azonnal lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk lehűlni.

A krémhez a mascarponét és a habtejszínt robotgéppel, magas fokozaton stabil, selymes krémállagúra habosítjuk, majd hozzáadjuk a krém többi alapanyagát.

A babapiskótákat a málnás, sűrűbb öntetbe mártjuk és szépen elrendezzük egy üvegtálban. Erre rámerjük a krémet, majd ugyanezt ismételjük, míg a rétegek kialakulnak. Ebből a mennyiségből egy 28 centis formában 3-4 réteget könnyedén csinálhatunk. 

A rétegek közé tehetünk tetszés szerint málnaszemeket, más gyümölcsöt vagy akár mandulát is.

A süti tetejére rádobáljuk a málnaszemeket és megszórjuk a pisztáciával. Tálalás előtt jól lehűtjük.

Ha szeretnénk, pohárdesszertként is elkészíthetjük ezt a süteményt, így:

Ajánljuk még:

„Anyám megspórolt szeretetét akartam a férfiakon behajtani”

A szeretet nem puszta szó, leginkább cselekvés. Ám nem is olyan könnyű szeretni, pláne jól szeretni emberi kapcsolatainkban. Még az anyák szeretete is lehet tompa, alig érezhető, szinte láthatatlan. Mónika családban, anya, apa mellett nőtt fel, mégse érezhette meg soha igazán, milyen az odaadó szülői szeretet. Olvasói levél következik.