Hozzávalók egy 18 cm-es üvegtálhoz
Az alaphoz:
- 18 db babapiskóta
A málnás réteghez:
- 400 g fagyasztott málna
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 g cukor
- 1 ek keményítő
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt gyömbér
A díszítéshez:
- pár szem málna
- 1 ek aprított pisztácia
Elkészítés
Elsőként a málnás öntetet állítjuk össze. A málnát a vaníliaaromával és a cukorral 10-15 percig főzzük, majd egy kevés hideg vízben (10 ml) elkeverjük a keményítőt, hozzákeverjük a málnás részhez, és megvárjuk, amíg újra felforr. Azonnal lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk lehűlni.
A krémhez a mascarponét és a habtejszínt robotgéppel, magas fokozaton stabil, selymes krémállagúra habosítjuk, majd hozzáadjuk a krém többi alapanyagát.
A babapiskótákat a málnás, sűrűbb öntetbe mártjuk és szépen elrendezzük egy üvegtálban. Erre rámerjük a krémet, majd ugyanezt ismételjük, míg a rétegek kialakulnak. Ebből a mennyiségből egy 28 centis formában 3-4 réteget könnyedén csinálhatunk.
A rétegek közé tehetünk tetszés szerint málnaszemeket, más gyümölcsöt vagy akár mandulát is.
A süti tetejére rádobáljuk a málnaszemeket és megszórjuk a pisztáciával. Tálalás előtt jól lehűtjük.
Ha szeretnénk, pohárdesszertként is elkészíthetjük ezt a süteményt, így:
Ajánljuk még: