Málnás trifle

Gasztro

Málnás trifle

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók egy 18 cm-es üvegtálhoz:

Az alaphoz:

  • 18 db babapiskóta

A málnás réteghez:

  • 400 g fagyasztott málna
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 100 g cukor
  • 1 ek keményítő

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt gyömbér

A díszítéshez:

  • pár szem málna
  • 1 ek aprított pisztácia

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a málnás öntetet állítjuk össze. A málnát a vaníliaaromával és a cukorral 10-15 percig főzzük, majd egy kevés hideg vízben (10 ml) elkeverjük a keményítőt, hozzákeverjük a málnás részhez, és megvárjuk, amíg újra felforr. Azonnal lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk lehűlni.

A krémhez a mascarponét és a habtejszínt robotgéppel, magas fokozaton stabil, selymes krémállagúra habosítjuk, majd hozzáadjuk a krém többi alapanyagát.

A babapiskótákat a málnás, sűrűbb öntetbe mártjuk és szépen elrendezzük egy üvegtálban. Erre rámerjük a krémet, majd ugyanezt ismételjük, míg a rétegek kialakulnak. Ebből a mennyiségből egy 28 centis formában 3-4 réteget könnyedén csinálhatunk. 

A rétegek közé tehetünk tetszés szerint málnaszemeket, más gyümölcsöt vagy akár mandulát is.

A süti tetejére rádobáljuk a málnaszemeket és megszórjuk a pisztáciával. Tálalás előtt jól lehűtjük.

Ha szeretnénk, pohárdesszertként is elkészíthetjük ezt a süteményt, így:

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X