Málnás boszorkányhab
Hozzávalók
- 40 dkg málna
- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál cukor
- fél citrom leve
Málnás boszorkányhab – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A málnát megtisztítjuk. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot apránként hozzáadva tovább keverjük. Végül a leszűrt citromlevet és a málnapürét is óvatosan beleforgatjuk. A félretett málnaszemekkel díszítve máris tálalhatjuk.
Kakaós túrófánk málnaöntettel
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evpkanál kakaópor
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg búzadara
A sütéshez: olaj
A vaníliaöntethez:
- 3 dl tej
- 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
A málnaöntethez:
- 20 dkg málna
- 6 dkg porcukor
A tetejére: 30 dkg „gurulós” málna
Kakaós túrófánk málnaöntettel – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük. A tojásokkal, csipetnyi sóval, cukorral, kakaóval, liszttel meg a búzadarával jól összedolgozzuk. Legalább fél órán át pihentetjük, majd vízbe mártott kanállal forró olajba szaggatjuk és a fánkok mindkét oldalát pirosra sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük. A vaníliás pudingport a leírás szerint elkészítjük. A málnaöntethez a málnát megtisztítjuk, összetörjük, és a porcukorral elkeverjük. A fánkocskákat a kétféle öntettel körülöntjük és friss málnaszemekkel a tetején kínáljuk.
Málnás gyümölcskosárka
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 dl málnaszörp
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 40 dkg málna vagy szeder
- 1 csomag tortazselé-por
- 1-1 evőkanálnyi cukor és citromlé
Málnás gyümölcskosárka – Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A vajat liszttel, majd a cukorral, a tojássárgákkal elmorzsoljuk, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, amíg a kis kosárka- formákat kivajazzuk, és liszttel behintjük. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, akkora korongokat szúrunk ki belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelhetjük a kosárkákat. A szélüket tojásfehérjével megkenjük, majd s sütőlemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük. A formákból kiborítva hűlni hagyjuk. A tejet felforraljuk, majd a málnaszörppel elkevert pudingport vékony sugárban belecsorgatjuk. Lassú tűzön, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a tésztakosárkákat a krémmel megtöltjük, a tetejére gyümölcsöket halmozunk. A zseléport cukorral és citromlével ízesítve az utasítás szerint elkészítjük, és kenőtoll segítségével a kosárkákat kifényezzük.
Nyitókép: Unsplash / Calin Stan
Ajánljuk még: