Hozzávalók 1 tekercshez (körülbelül 6-8 szelet)
- 17 dkg sült sütőtök hidegen, lereszelve
- 10 dkg darált mák
- 0,5 liter mascarpone
- 3 egész tojás
- 9 dkg liszt
- 19 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
A narancssziruphoz:
- 2 db narancs
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
Elkészítés
A tojásokat a kristálycukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött tökpürét is. Közben egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a darált mákot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót. Amikor a tojás már habos a cukorral és a sütőtökkel, hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Óvatosan összekeverjük, majd zsírpapírral kibélelt sütőtepsibe öntjük.
180 fokon 14 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt és kihűtjük. Hidegen megkenjük vékonyan a mascarpone felével, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük.
A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy minél kevesebb maradjon a fehér színű belső héjból rajta. Vékony metéltre vágjuk, majd a cukros vízben addig főzzük, amíg besűrűsödik, ezt követően kihűtjük. A maradék mascarponéval megkenjük a tekercs külső részét is, majd megdíszítjük a kandírozott narancs metélttel. Vastagabb szeleteket vágjunk belőle, úgy tálaljuk.
Ajánljuk még: