Hozzávalók
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg liszt
- 15 dkg darált mák
- 4 dl tej
- szódavíz
A sütéshez: olaj
A krémhez:
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- vanília
- 2 evőkanál búzakeményítő
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A tojásokat csipetnyi sóval és a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalók apránként hozzáadva simára eldolgozzuk. Ha a tészta túl sűrűnek bizonyulna, kevés vízzel hígítjuk. A szokásos módon palacsintákat sütünk.
Azután elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tojássárgákat a cukorral meg a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a meleg tejet, vaníliával ízesítjük és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Még melegen beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Tálalhatjuk azon melegében is, de ha kihűlt a palacsinta meg a krém, és csak akkor töltjük meg, úgy is finom.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: