Majonézes csokoládétorta

Gasztro

Majonézes csokoládétorta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 260 g liszt
  • 65 g cukrozatlan kakaópor 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 csipet só 
  • 3 nagy tojás 
  • 300 g cukor
  • 200 g majonéz 
  • 1,5 dl víz

A tetejére:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g zsíros tejszín
Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra felmelegítjük. 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat habbá verjük a cukorral. Ezután elkeverjük benne lassú fokozaton a majonézt is. Ekkor jöhet hozzá több adagban a lisztes keverék és a víz. Ragacsos, de önthető állagú tésztát kell kapnunk.

Egy közepes méretű tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Betesszük a sütőbe, majd 15 perc után visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 fokra. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Tűpróbával ellenőrizzük. 

A tejszínt felforrósítjuk, majd a csokoládéra öntjük. Alaposan összedolgozzuk egy botmixerrel. Végül kihűtjük. 

Ha a tészta már kihűlt, de a krém még picit langyos, akkor ráöntjük a torta tetejére, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk, majd fél óra múlva tálalhatjuk is.