Majonézes csokoládétorta

Gasztro

Majonézes csokoládétorta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 260 g liszt
  • 65 g cukrozatlan kakaópor 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 csipet só 
  • 3 nagy tojás 
  • 300 g cukor
  • 200 g majonéz 
  • 1,5 dl víz

A tetejére:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g zsíros tejszín
Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra felmelegítjük. 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat habbá verjük a cukorral. Ezután elkeverjük benne lassú fokozaton a majonézt is. Ekkor jöhet hozzá több adagban a lisztes keverék és a víz. Ragacsos, de önthető állagú tésztát kell kapnunk.

Egy közepes méretű tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Betesszük a sütőbe, majd 15 perc után visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 fokra. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Tűpróbával ellenőrizzük. 

A tejszínt felforrósítjuk, majd a csokoládéra öntjük. Alaposan összedolgozzuk egy botmixerrel. Végül kihűtjük. 

Ha a tészta már kihűlt, de a krém még picit langyos, akkor ráöntjük a torta tetejére, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk, majd fél óra múlva tálalhatjuk is. 

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.