Hozzávalók:
- 260 g liszt
- 65 g cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 3 nagy tojás
- 300 g cukor
- 200 g majonéz
- 1,5 dl víz
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g zsíros tejszín
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra felmelegítjük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat habbá verjük a cukorral. Ezután elkeverjük benne lassú fokozaton a majonézt is. Ekkor jöhet hozzá több adagban a lisztes keverék és a víz. Ragacsos, de önthető állagú tésztát kell kapnunk.
Egy közepes méretű tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Betesszük a sütőbe, majd 15 perc után visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 fokra. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tejszínt felforrósítjuk, majd a csokoládéra öntjük. Alaposan összedolgozzuk egy botmixerrel. Végül kihűtjük.
Ha a tészta már kihűlt, de a krém még picit langyos, akkor ráöntjük a torta tetejére, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk, majd fél óra múlva tálalhatjuk is.
Ajánljuk még: